Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Přípravná květnová cesta do rumunského Banátu

(23.5. 2011)
Stalo se » V LLM

fotoVe dnech 6.-10.5.2011 vyrazili zástupci Asociace turistických oddílů mládeže, Ligy lesní moudrosti a Klubu českých turistů na čtyřdenní cestu do rumunského Banátu. Cílem byla předpříprava již 4.ročníku letního tábora pro místní děti u vodních mlýnků pod vesnicí Gernik a hlavně návštěva krajanských vesnic spojená s promítáním fotek a videa z loňského tábora a nábor dětí na letošní rok.

Na cestu jsme vyráželi s mírnou obavou, protože počet dětí na táboře rok od roku klesal, což souviselo také s odchodem mnohých mladých rodin za prací do Čech, a tak hrozilo, že by se desetidenní táboření muselo zrušit.

fotoAvšak čekala nás jen samá hezká překvapení. Ve vesnicích jsme byli ubytování v rodinách dětí, které s námi minulý rok strávily čtrnáct dní plné programu na louce U Petra, u vodních mlýnků. Jejich rodiny nás vřele přijaly a pohostily. Velmi příjemná spolupráce byla i s učiteli, kteří zajistili hladký průběh setkání s dětmi a několika rodiči. Jmenovitě bych ráda poděkovala paní učitelce Budigové, Lejskeové a panu učiteli Mlezivovi.

fotoVětšina dětí, které známe z minulých let se na tábor přihlásila a přibrala s sebou i své další kamarády. Velkou radost jsme zažili ve vesnici Bígr, kde se loni po chvílích rozhodování přihlásili jen dva kluci. Letos by rádo jelo sedm z osmi bígerských dětí a většina rodičů, i těch, kteří byli loni zásadně proti, souhlasí. Za to vděčíme také panu Petru Knappovi, který ve vesnici o táboře hezky mluvil a připravil nám velmi dobrou půdu.

Byly to krásné čtyři dny, s nadějí, že děti budou mít o tábory i v budoucnosti zájem a s nadějí, že se možná najdou noví vedoucí z řad woodcrafterů, kteří by tábor pořádali v příštím roce.

Tereza Chmelová

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.