Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Bloudění Woodcrafterů 2010

(19.5. 2010)
Stalo se » V LLM
Tuchlovice 2.5.2010

Po několika letech jsme se pokusili vzkřísit Bloudění pražských woodcrafterů, jehož hlavním organizátorem byla v minulých letech Hota. Pro usnadnění dopravy pro běhuchtivé účastníky Lesního běhu jsme se rozhodli, že místem konání Bloudění 2010 bude stejně jako u Lesního Běhu Tuchlovický les.

Na startu se nás nakonec sešlo 9 sportovců (7 větších a 2 menší). V lese již pro nás byly připraveny dva okruhy, pro každou ze dvou kategorií jeden. Běhalo se totiž jednotlivě, tak abychom kdyžtak mohli případné zbloudilce hledat v určité ohraničené části lesa ;o). Menší kategorie měla 6 kontrol a my větší jsme měli kontrol 9.

V lese pak na nás všechny čekalo opravdové překvapení, neb zde byly na kontrolách „pravé“ orienťácké lampionky i s kleštičkami. Skoro žádný lampionek však nebyl jen tak z cesty vidět a tak si člověk musel opravdu dobře rozmyslet, kam běží a kde přesně chce hledat, neb maličké bloudění by mohlo zapříčinit velkou časovou ztrátu. Volba správné trasy tedy hrála opravdu velkou roli.

Každý z lampionků byl přesně na místě kde byl zakreslen v mapě a tak se celá trasa (větší okruh) dala uběhnout za hodinu. Našli se dokonce dva běžci, jež tuto pomyslnou hodinovou hranici pokořili. Všichni běžci byli docela vyrovnaní a o tom svědčilo i to, že měli v cíli zhruba jen dvouminutové rozestupy. Jako hlavní cenu si vítězové v kategoriích vyběhli fungl novou buzolu, tak ať jim dobře slouží a doufejme, že za rok se zúčastní zas ;o)

Velmi děkujeme všem, co se nebáli deště (který nakonec ani nepřišel) a přišli si zaběhat. Velké díky však patří zejména Hladovi, jenž nám celou trasu opravdu moc pěkně připravil a celý závod zorganizoval. Byla to velmi pěkná a příjemná akce. Tak snad za rok zas na viděnou a běhanou.

Výsledky Bloudění Woodcrafterů 2010 - Delší okruh:
1. Milan – stráž LLM (56 min.) 2. Pecka – Jestřábi (58 min.) 3. Tarzan – Jestřábi (1 h. 07 min.) 4. Akičita– stráž LLM (1 h. 09 min.) 5. Wakišaka – Jestřábi (1 h. 27 min.) 6. Vondra – Jestřábi (3 h. 08 min.)
 
Výsledky Bloudění Woodcrafterů 2010 - Kratší okruh:
1. Filip– Tuchlovice (1 h. 22 min.) 2. Marian – Tuchlovice (1 h. 26 min.) 3. Čeyakata a Markétka – Tuchlovice (49 min. a 3 nalezené lampiony)
 
Petra Kitlerová - Pecka

Komentáře, diskuze

1.7. 2010 16:12
Milan
Opravdu moc krasne pripraveny orientak! Mockrat diky!

Kolik je šest plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.