Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Proběhl letní ligový tábor – tradičně na Kosím potoce prvních 14 dní v červenci.

(14.7. 2008)
Stalo se » Fara Kosí potok

 

celek

celek
 Přes sto lidí spolu tábořilo poblíž Plané na malebném místě pod kopcem Homole osídleném již v pravěku poblíž zaniklé obce Caltov. Tábořily kmeny Wallowa, Osmaka Opo, Walden, Sokoli a zástupci mnoha dalších, stráže a přátelé.
 

boj

 

caj

 Každý den se cvičila nejen jóga, ale pod vedením Vlastíka i boj s tyčí džo; večer se zase pravidelně vyprávěly pohádky.  Dvakrát se uskutečnila tradiční čajovna – zde pod patronátem Vyder a taktovkou Okeyi jako vrchního čajovníka.
 

caj

 

sval

 Tématem bylo vyprávění příběhů a humoristické čtivo (zazněly arabské, zenové, romské a další příběhy; z čtiva pak romská pohádka, Stopařův průvodce po Galaxii nebo Jak byla Marcelka ráda, že je).  Sokoli udělali množství lanových překážek. Takže jsme pak byli dost „namakaný“.
 

pow

 

divadlo

 Nechybělo ani pow-wow.  Lasík s Medvědem připravili pro zájemce práci s keramickou hlínou, druhý týden se k nim přidal Jirka (Šaman) od českobudějovických Sokolů (a z divadla Kvelb). Jirka "upekl" na ohništi hlavy loutek z jílu z Kosího potoka a s celou rodinou nám pak sehráli Otesánka a Zlatou rybku. Pod jeho vedením byla postavena i keramická pec, kde se všechny výrobky společně vypálily.
 

hrom

 

pu

 Hrom – ač hasič – předvedl, že oheň lze založit v podstatě čímkoli. Například pomocí plechovky od piva, dalekohledu nebo prezervativu. A úspěšně!  Sokoli si připravili divadlo Na Lávce – příběh ze života medvídka Pú.
 

pu

 

aukro

   Ablákela s Filipem předvedli, že na historicky první aukci se dá vydražit cokoli – například tříska za otep dřeva.
 

jidlo

 

vyroba

 Jídlo bylo u většiny táborníků stylové – ze surovin. Nechyběly ani soutěže na téma jídlo – např. Olowanteča s Yutokečawin organizovaly „šťávovnu“ o nejlepší doma dělanou šťávu. To, co stojí v Tescu 70 Kč, je zde téměř zadarmo.  Hodně se vyrábělo – patchwork (vedla Olowanteča), z březové kůry (Vítek), tkalo se na destičkách (Itawa), dělaly svíčky (Netopýr) a tak dále.
 

blbo

 

golf

 Nechyběl ani tradiční horský golf ani netradiční „blbohody“ – hod dřívkem všemi možnými částmi těla.  
 

kone

 

sini

 Tomáš s Wétu o svých konících nejen povídali.  Míček se proháněl při šini a papasekavaj.
 

vlasta

 

poho

 Mohli jste se do hloubky a prakticky s ukázkami dozvědět o různých oblastech přírody od skutečných odborníků pracujících v oboru – o mechorostech (Okeya), pavoukovcích (Vlastík), ptácích (Baskoš).  Prostě pohoda...

Komentáře, diskuze

15.7. 2008 10:19
Zipík
Chtěla bych ještě jednou mnohokrát poděkovat všem, kteří přispěli do programu, velký dík patří rovněž Wičanhpi - hlavnímu styčnému důstojníkovi pro komunikaci s horním táborem
13.8. 2008 22:42
Hukwim, kmen Wahpeton
Přeji ještě mnoho takových úspěšných ligových i kmenových táborů na Kosím potoce

Kolik je devět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.