Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

ČIWAWA 3

(13.6. 2008)
Na Malém Waldenu v noci z 31. 5. na 1. 6. proběhl další ročník nočně-akčně šifrovací hry.

Letos byl začátek a start hry poněkud hektický, stejně tak se nepodařilo navázat na legendu o zhasnutí světla, takže kulisa na pozadí šla poněkud do háje. Původní záměr byl dějově navázat na Stopu černého vlka, kde měly týmy přijít o oheň a starší se měli vydat na dobrodružnou cestu za světlem k Ohnivé hoře. No ale nějak se na to při přípravě Stopy zapomnělo, ona vůbec komunikace mezi organizátory obou her poněkud vázla, takže nebylo na co navázat. Navíc Stopa skončila tak tak na knop a začátek ČIWAWY byl posunut z nejpozdějšího možného termínu 18:00 na ještě pozdější 18:15.

Konec ale nářků a pojďme si říct, jak to celé probíhalo. Po velestručném vysvětlení pravidel se týmy šly sbalit a připravit, protože v 19 hodin jim odjížděl vlak ze Skleného do Křižanova (původně to mělo být překvapení spojené s pobytem v rybníce, ale holt nebyl čas), kde měla začít jejich pouť.

Na startu dostali týmy zalepenou obálku s první šifrou (skoro všechny týmy si ji vzaly:o)) a několik nápověd k luštění šifer. Byly tu obrázky, u nichž bylo řečeno, že představují maximálně pětipísmenné výrazy, bylo vysvětleno zobrazení krychle do roviny po vrstvách na Rubikově kostce a byla upřesněna poloha některých stanovišť. To vše se odehrálo v děsivě děsné rychlosti a pak už hurá na vlak. Ten kupodivu všichni stihli.

Pak už se konečně luštilo a luštilo, chodilo nemožnými zkratkami, které ve výsledku přidávaly i desítky kilometrů, tlouklo se do hlav nad vlastní nemožností a nadávalo se na dálku organizátorovi (tohle nemám ověřeno, ale z osobní zkušenosti vím, že tomu tak často bývá :o))
image03.jpgimage02.jpg
O půlnoci všechny týmy daly vědět, že žijí a sdělovaly svoje první dojmy. Často se stávalo, že některé týmy nemohly najít přesnou polohu stanoviště, což ale nebyla chyba organizace.. holt bylo to tam, kde to být mělo. Naštěstí se opět žádné šifry na trase neztratily. Po druhé hodině ranní to vzdali kluci z Wallowy - Kynkažu a vrátili se do tábora. Měli dost rušný den a celkovou zátěž už nezvládli. Ostatní týmy už došly a bylo to dost napínavé, protože na čele se držely postupně 3 týmy a do poslední chvíle se nevědělo, kdo vyhraje.

Kolem deváté hodiny přicházejí s časovým odstupem holky z Kynkažu, Stopaři a Ťapáči. Po delší době (ale pořád v časovém limitu) přichází do tábora jako poslední Bobři. Všichni zde luští postupnou šifru a na závěr skládají dřevěný hlavolam "růže". Mají na to 15 minut a je jim k dispozici návod, přesto poslední úkol splní jen Bobři.

image05.jpgimage04.jpg

V 11:30 je vybubnováno vyhlášení a vyhodnocuje se ČIWAWA.
Jak to dopadlo?
  1. holky z Kynkažu - Sika, Inyanteča, Bublina
  2. Ťapáč - Mokrouš, Kareta, Sluníčko, Želva, Pirát
  3. Bobři - Chet, Slunce, Blesk
  4. Stopaři - Prófa, Standa, Honza, Jirka, Zip
  5. kluci z Kynkažu - Jerry, Gulo, Bart
image06.jpg

Odměnou byla tradiční trička, tentokrát v pistáciové barvě. Jako bonus přibyly bleděmodré čepice.
To je z letošního ročníku vše, stále doufám, že příští ročník absolvuje větší počet nadšenců.
Podrobnější informace o letošním ročníku naleznete na stránkách ČIWAWY, kde jsou zveřejněny všechny šifry se vzorovým postupem řešení i uvedenou obtížností.

image07.jpg
Jan Klement - Čiko

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.