Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Hututu

26.8. 2007 17:31
Wanyanka Hintokeča (Wanagi Oyate)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
8 - /
8 - /
nelze říct
ve dne
malá (je to hned)

pravidla

Hráči se rozdělí do dvou družstev. Na zemi se provazem nebo křídou naznačí dělící čára. Každé družstvo hraje na jedné straně čáry. Jeden hráč z prvního družstva se musí nadechnout a vypravit se do soupeřova pole. Po dobu, kdy je na soupeřově území, musí nahlas říkat hutututututu..., aby bylo jasné, že se nenadechl, a snaží se dotknout co největšího množství protihráčů´a do nadechnutí se opět vrátit na své území. Každý, koho se nedýchající dotkne, přechází na soupeřovu stranu (nebo vypadne ze hry). Pokud se ale protihráči nechtějí smířit s prohrou a nedýchajícího zadrží na svém území, dokud mu nedojde dech a on se nadechne, stává se nedýchající (nyní už nadechnutý) zajatcem nepřátelského družstva (nebo vypadává sám). Obě družstva se ve vysílání nedýchajících střídají. Hraje se, dokud to hráče baví a pokud se hrálo na vypadávání, dokud jedno družstvo nepřijde o všechny hráče.

pomůcky

křída nebo provaz na vyznačení prostoru družstev
30.12. 2009 18:25
ip
vřele doporučuji, ale dá se hrát i v noci, to je pak větší sranda.
28.3. 2013 17:39
tobi
lze hrát i o lístečky na zemi pro které si musí hráči z druhé strany dojít a vrátit se pokud ho protihráči po dostatečnou dobu zadrží na svém poli aby se musel znovu nadechnout musí lístěček pustit a vrátit se, tato verze se hraje bez ,,kradení" protihráčů na svojí stranu jen se běhá pro lístečky

Kolik je osm plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.