Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Žělvičky

10.9. 2007 17:07
Věrka (Skarabeus - Wabluška Thosan)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
4 - /
16 - /
nelze říct
ve dne
malá (je to hned)

legenda

Jste na pustém ostrově a máte hlad. Jediné co je široko daleko k snědku jsou obrovské želvy. Každá z vašich osad se tedy vydává na lov.

pravidla

Rozdělíte se na želvičky (doporučuji silné, vytrvalé a nezničitelné jedince) a přiměřený počet skupinek lovců. Rozdělení záleží na odolnosti želviček. Každopádně je lepší, když je alespoň tak o dvě želvičky víc než skupinek. Skupinky doporučuji 4- 6ti členné. Vyznačíte území – o rozloze např. menší louky, záleží na počtu účastníků.
Každá želvička si na hrudník/břicho připevní čistý papír formátu A4. Každá osada (skupinka) lovců, obdrží právě jednu fixu určité barvy.
Cílem hry pro želvičky je zůstat pohyblivé. Želvičky se v území pohybují zásadně jen po čtyřech (po kolenou). V okamžiku, kdy jsou převaleny na krunýř (na záda), musí zůstat ležet, kopou nožičkami a pláčem přivolávají další želvičku, aby je zachránila. Záchrana probíhá tak, že se „provozuschopná“ želvička dotkne své převrácené kolegyně.
Cílem hry pro lovce je nalovit co nejvíce želviček. A jaký je způsob lovu? Přemoci želvu můžete jen tak, že ji převrátíte na záda. Skupinky se tedy pohybují územím a snaží se želvičky povalit na záda. Když se jim to podaří, udělají želvičce na papír čárku. Čárku mohou udělat jen na želvičku, na jejímž překlopení se alespoň jeden člen skupinky aktivně podílel.
Po „oživení“ želvičky ji mohou lovci opět lovit, nejedná se o želvičky na jedno použití ;o)
Po konci hry se sečtou čárky jednotlivých barev na všech želvičkách a vyhlásí nejúspěšnější osada.

pomůcky

čisté papíry A4, barevné fixy, spínací špendlíky, něco na vymezení území

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.