Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Hafido

26.8. 2007 17:24
Wanyanka Hintokeča (Wanagi Oyate)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
5 - /
6 - /
nelze říct
kdykoli
malá (je to hned)
na postřeh

pravidla

Hráči se rozdělí do dvou družstev, která se posadí proti sobě ke stolu. Jedno družstvo dostane větší minci, nejlépe pětikorunu a podává si ji mezi sebou pod stolem. Kdokoliv z druhého družstva může vykřiknout „hafido“. Na tento povel musí první družstvo plácnout dlaněmi do stolu a nechat je takto ležet. Druhé družstvo se snaží podle zvuku při dopadu dlaní na stůl uhodnout, kdo z hráčů má minci pod rukou. Při větším počtu hráčů může družstvo podle uvážení vedoucího hádat víckrát. V případě, že družstvo uhodne, kde mince je, dostává minci druhé družstvo a kra se opakuje. Vítězí družstvo, které uhodlo víckrát.

pomůcky

větší mince - nejlépe pětikoruna

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.