Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Je pravda, že...

25.6. 2007 19:25
Wanyanka Hintokeča (Wanagi Oyate)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
5 - /
2 - /
nelze říct
kdykoli
malá (je to hned)

pravidla

Vedoucí si připraví různé výroky. Např. Žirafa má sedm krčních obratlů; Sluka lesní je drobný hlodavec; Ginko je totéž jako jinan; Světlo síly říká: „Mlč, pokud hovoří starší.“; E.T. Seton měl kýlu; ... Hráči dostanou určitý stejný počet předmětů k sázení (sirky, bonbony, ...) a po každé položené otázce si vsadí určitý počet předmětů. Pokud odpoví špatně, o sázku přijdou, pokud správně, počet výherců si spravedlivě rozdělí vše, co bylo do hry vsazeno.

Účelem je správně odpovědět na otázky.

pomůcky

předměty ke vsazení (sirky, bonbony, ...), seznam otázek
4.3. 2008 22:11
Karlos
Zajímalo by mě, jak se budou hráči dělit o jeden bombón? Co když budu mít 10 dětí a jeden z nich sázku prohraje?
11.3. 2008 22:49
Wanyanka
Nejsem si jistá, jestli dobře rozumím otázce... Hráli jsme tuto hru několikrát, ale nikdy jsme na tento problém nenarazili, a pokud ano, pak jsme ho řešili za pochodu. Myšlenka je ta, že každý hráč si musí vsadit alespoň jeden (ve tomto případě) bonbon. Pokud se cítí v otázce jistý, potom i třeba více bonbonů. Tyto vsazené se dají na jednu hromádku. Po prozrazení správné odpovědi se z rozdělování vyloučí všichni, kdo si vsadili na špatnou odpověď a výhra se podělí mezi ty, kteří si vsadili na spávnou. Pokud se ale stane, že výherní hráči jsou např. čtyři, ale bonbonů na hromádce pět, vidím jako možné řešení situace např. to, že jeden bonbon se nechá na hromádce pro další kolo hry, nebo se hráči mezi sebou dohodnou, komu zbylý bonbon přenechají (třeba vedoucímu nebo tomu, kdo ještě vůbec nevyhrál, apod.). Nebo si také v konkrétní situaci s konkrétní skupinou hráčů může vedoucí hry zvolit vlastní způsob rozdělování odměn za správné odpovědi.

Kolik je šest krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.