Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Pašeráci

7.2. 2009 16:16
Věrka (Wabluška Thˇosan)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
5 - /
8 - /
~do 1 hodiny (delší)
ve dne
střední (jde to)

pravidla

Jasně označíme lesní obdélníkové území, v jehož středu např. povede cesta nebo bude nějaká jiná nezpochybnitelná půlící čára. Hráči se rozdělí na dvě skupinky. Každá skupinka si ve své půlce vyznačí kruh přibližně 2-3 m velký. Kruh by měl být sice schovaný, ale ze všech stran dostupný. Určíme, která skupinka bude první pašeráky. Ti potom na domluvený signál vyráží a pašují ze svého území do kruhu v území policajtů různěbarevné papírky. Každá barva má jinou hodnotu. Není to ale tak snadné. Policajti ve své půlce území pašeráky chytají. Pokud se policajt pašeráka dotkne, má předem určený čas k jeho prohledání (čas určujeme podle věku a schopností hráčů, pokud hráči nemají hodinky, může pašerák nahlas počítat). Pašerák ještě před odpočítáváním určí, kde pašerák hledat nesmí (např. pod tričkem a kalhotama) a tím i zaručí, že tam papírek není. Pokud policajt papírek najde, nechává si ho a pašerák se nejkratší možnou cestou vrací na své území. Pokud ale policajt štěstí nemá, musí po uplynutí času pašeráka nechat pokračovat směrem ke kruhu. Po uplynutí půlky času na hru se papírky spočítají a role obrátí.
Pokud hru hrajete v novém terénu, jelepší hranice území projít a upozornit hráče na případná nebezpečí v terénu (v zápalu hry jsou někteří slepí a hluší). Už máme také vyzkoušené, že je dobré zakázat vkládání papírků do tělních otvorů (takový papírek hluboko v nose je opravdovým zážitkem pro všechny zůčastněné).

pomůcky

malé různěbarevné papírky
šátky na vyznačení území

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.