Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Kartičky-písmenka

7.2. 2009 16:18
Věrka (Wabluška Thˇosan)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
4 - /
3 - /
nelze říct
kdykoli
malá (je to hned)

pravidla

Vedoucí si vytvoří kartičky. Na každé bude jedno písmenko abecedy. V případě, že je očekávaný počet hráčů vysoký, můžete vytvořit několik sad kartiček. Je dobré nemít kartičky moc malé (my máme asi 1,5x3 - 2x4 cm)a také se hodí vyrobit je z trvanlivějšího materiálu (obvykle vydrží několik let).
Během hry se všichni hráči drží v doslechu majitele kartiček. Nejprve si dohodnou kategorii slov, která budou říkat (rostliny, zvířata, potřeby z domácnosti, co si vezmu na výpravu, značky aut, známé osobnosti, barvy,.... ). Poté vedoucí zamíchané karty postupně vytahuje a nahlas čte písmenko. Ostatní mají za úkol co nejrychleji vyslovit slovo ze zadané kategorie začínající písmenkem z kartičky. Ten, kdo první správně odpoví, získá kartičku. Na konci hry se spočítá, kdo má kolik kartiček. V případě, že hrajeme s několika sadami, je třeba zdůraznit, jestli se slova smějí nebo nesmějí opakovat.

pomůcky

kartičky s písmenky

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.