Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
6 (maximum: 20)6 / 20
Seznam účastníků

Ptačí víkend v Poodří - akce zrušena !!

(aktualizováno 18.3. 2024)
Zpráva » Pozvánka
Přijměte prosím pozvání na víkend s dalekohledem na krku.
 
Letos se budeme toulat  na  jedné z evropských ptačích „dálnic“ v době začínající „dopravní špičky“ – jarní migrace. Čeká nás Moravská brána, resp. CHKO Poodří - kraj ptákům zaslíbený a překvapivě dobře dostupný. Rychlíkem z Prahy sem dorazíte za 3-3.5 hodiny a cestou z Brna si ani nestihnete pořádně přečíst, na co vše se tu těšit. Vždyť třeba v bájné rezervaci Kotvice bylo zastiženo přes 300 druhů opeřenců ...
 
Nebude to žádná uzavřená „akcička“ pro znalce – právě naopak. Těšíme se na setkání se všemi, kterým nechybí radost z pobytu venku a pozorování života kolem sebe. Určitě bude možnost se dozvědět něco o jedné z našich nejmenších CHKO, navštívíme Dům přírody Poodří i nejstarší záchrannou stanici u nás. Jistě přijde řeč i na literaturu, webové stránky či aplikace, techniku, možnosti, jak se zapojit do programů tzv. občanské vědy. Nejen začátečníci snad ocení možnost si na místě plnit (či dokonce splnit) „ptačí“ činy (2Q2 a 2Q1). V sobotu počítejte s prakticky celodenní pěší výpravou.
 
Akce se uskuteční ve dnech 22. - 24. března 2024 ve Studénce a jejím okolí. Je určena pro členy Velké lóže. Účast mladších nadšenců jen s podmínkou dospělého doprovodu; pro malé děti (skřítky) to opravdu není.  Na základnu můžete dorazit v pátek po 18. hod, s programem začneme po sedmé (19:30?).
 
Základnou nám bude školící středisko AOPK ČR (bývalé sídlo Správy CHKO Poodří) ve Studénce,  v prostorách tzv. Starého zámku (ul. 2. května 1). 
 
Spaní - ve vlastním spacáku v  teple, nutné PŘEZŮVKY.  Cena za ubytování je 100 Kč /os. Pokud nás bude víc než postelí (13), tak poprosím statné ornitology, aby si vzali karimatku.
 
Předpokládánané ukončení v neděli krátce po poledni v Bartošovicicích či u vlaku ve Studénce.
 
Stravování vlastní. K dispozici je kuchyňka (spíš pro ohřev než „velké“ vaření), sobotní oběd v terénu - buď vlastní, nebo restaurace (ale není to tu žádná sláva).
 
Doporučené vybavení: 
  • Dalekohled– zkuste si sehnat/půjčit kvalitní binokulár; hodit se může i spektiv (stativový dalekohled).  Zkušení fotografové si možná vystačí s přístrojem, který má superzoom.
  • Zápisník anebo smartphone - na zaznamenávání pozorování.
  • Oblíbenou knížku či příručku o ptácích – pro vlastní potřebu, pro inspiraci ostatních.
  • Teplé oblečení tlumených barev – bunda s kapucí nezbytná, rukavice (ano i v březnu se hodí! … u vody tou prakticky vždy krutě fouká); boty terénní – počítejte s bahnem (holínky se mohou hodit) .
  • Termosku s čajem
 
Použití aut není nezbytné – Poodří je maličké a funguje tu hromadná doprava. Před základnou (ve dvoře) není problém několik aut zaparkovat. Kdo přijedete autem, napište to prosím do poznámky v přihlašovadle, případně tomu přizpůsobíme program.
 
Pozor -  Akce se bude konat POUZE při min. počtu 10 účastníků. Sledujte proto přihlašovadlo na webu LLM.
  
Na setkání pod modrou oblohou plnou ptáků se těší Jiří Lehký – Hočhóka
 
 
 

 

Komentáře, diskuze

18.3. 2024 8:30
Hočhóka
AKCE SE NEKONÁ !
(rodinné důvody na straně organizátora; malý zájem )

Kolik je pět krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Iva Vilhumová Hota Hepan1
Helena Nováčková1z Brna vlakem
Jiří Zelenka-Zeli2Se Šawondou
Tomáš Koubek Okeya1
Jana Vinklerová1
celkem:6