Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Datové schránky - pár rad

(aktualizováno 17.3. 2023)
Zpráva » Informace
Letošní rok kmenům stát zřídí automaticky datovou schránku (DS). Jako její uživatel, v podstatě od začátku její existence, si dovolím pár rad.
 
Není důvod si schránku pracně zakládat. Stát ji založí za vás. Ostatně 2.1. mi přišla do DS zpráva s heslem a loginem pro DS kmene. Nezapomeňte ID schránky pak uložit v detailu kmene v Registru OP:
 
Pokud máte schránku jako fyzická osoba, budete mít druhou.
 
Zprávy se počase mažou. Ukládejte si je. Ideálně zvlášť přílohu a zvlášť soubor s příponou .zfo. Ten je digitálně podepsaný a z něj lze zajistit platnost zprávy. (pro pokročilejší uživatele - bohužel jen po čas platnosti certifikátu).
 

Vřele doporučuju

Nainstalovat si a používat aplikaci Datovka. Je zdarma a řeší mj. problém mazání zpráv. Celý její adresář pak můžete předat novému náčelníkovi a ten tak může mít celou historii všech DS...
 
Přečíst výborné články, které fungování, záludnosti a vše okolo DS popisují. Konkrétně tento seriál na serveru Lupa.cz: https://www.lupa.cz/serialy/datove-schranky/.
 
Co se týká Datovky, pak se objevilo úžasné video s návodem:
 
Máte nějaký dotaz? Napište mi jej! Nebo sem do diskuze.

17.3.2023 přidáno video s návodem na Datovku
Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.