Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
7 (maximum: 20)7 / 20
Seznam účastníků

Pozvánka na Seifertovo zimní klání

(aktualizováno 30.1. 2022)
Zpráva » Pozvánka
Všem dětským kmenům LLM!

Tímto Vás oficiálně zveme na Seifertovo zimní klání, které proběhne od 4-6.2. 2022.

Jedná se o mezikmenovou soutěž (pro dětské kmeny, která bude umístěna do prostor naší Fary v Michalových horách.
 
Věková hranice je 13-20 let a umožňujeme jet až třem osobám z jednoho dětského kmene, soutěží se ve dvojicích, max. popřípadě ve trojicíh (soutěží pak stále dvojice, ale na disciplíny se točí). Pokud by byl zájem byť i jenom jednoho, tak pokud mu/ji nevadí, že bude spárován do dvojice s někým, kdo bude taky liché číslo, tak může jet!!!
 
 
Budou se účastnit:
 
1) Zimního běžeckého dvojboje -
 
a) Což je štafeta ve sněhu/podmínkách únorové zimy, kdy každý ze dvou běžců běží postupně 500 m (běžec 1. z bodu A do bodu B a po kontaktu běžec 2. z bodu B do bodu A).
 
b) Je pohybová improvizace na 200 m minimálně, jedná se o čin, který je z období woodcrafterů meziválečného československa:
 
Nes člověka, který představuje raněného a váží alespoň 2/3 tvé hmotnosti: 12 let-200 m za 3:00, 13 let-250 m 3:30,
14 let-500 m za 7:00, 15 let-500 m za 6:00, 16 a více let-500 m za 5:30. Lze plnit jen od prosince do února.
 
Vyžaduje se zimní obuv a oblečení vhodné pro sport v zimě.
 
 
2) Není Seifert jako Seifert ( interierová soutěž, účastnící budou vymýšlet nejlepší kus poezie z několika zadaných slov, porota bude posuzovat obsah/poselství básně, originalita, použité, básnické prostředky, úroveň jazyka, forma, estetika).
 
Vyžaduje se bystrá mysl a chuť tvořit (případné důkazy vděku porotě).
 
3) Rozdělávání ohně třením dřev v zimních podmínkách ( třecí dřeva budou vystavena unorovému mrazu nějakou dobu před soutěží).
 
Vyžadují se třecí dřeva, troud a suchá tráva..., určitě budeme mít jednu - dvě sady na půjčení, nicméně vybavte svoje svěřence jejich vlastními, či jim pokud možno zapůjčte kmenové (?) sady.
 
4) Časovka na sáňkách ( vyběhnutí svahu ze startu ve dvojici a se sáňkama, jeho následné sjetí a to vše měřené na čas, 3 pokusy celkem).
 
Dobrovolně můžete vzít sáňky, ale budeme jich mít pár v zásobě pro danou soutěž. Případně piště, kdo by je bral.
 
5) Zimní skulptury (vytvoření sochy ze sněhu podle předlohy)
 
Vyžadují se dobré rukavice a kreativita.
 
 
Ve všech disciplínách na základě svého výkonu a dosaženého umístění získají body, které se průběžně sčítají. Kmen s nejvíce body, vyhrává klání. Cenou bude malá trofej.
 
 
Plán:
Ve čtvrtek 3.2.2022 večer pojedeme na akci vlakem z prahy hl. n. v 18:38, sraz bude v 18:15 u Billy na nádraží, se mnou - Markem Havrlíkem. Dorazíme do Plané u Mar. Lázní před 21. hodinou a bude následovat postupný svoz autem/auty z nádraží na Faru, na všechny se dostane. V případě dobré a rychlé komunikace s účastníky, nakoupíme společně jízdenky předem pro všechny zájemce.
 
Přes pátek a sobotu proběhnou soutěžní aktivity, v mezičase bude volno a dostatek prostoru pro relax. Večer budou maximálně skupinové aktivity, hudba zpěv. M.Seifert byl abstinent a tak nikdo nevozte žádný alkohol, ten na tuhle akci nepatří (varování patří .
 
Odjezd je v neděli 6.2.2022 ráno, vstáváme brzy, abychom stihli odjezd v 11:05 z Plané u Mariánských lázní zpět do Prahy, kam dorazíme v 13:21.
 
Přespání: Spí se na faře, stany sebou netřeba. Spaní je ve velkých místnostech, které se časem naší přítomností a topením zahřejí. V místnostech jsou matrace.
 
Jídlo: Nechť si reprezentanti vezmou hlavně nějakou záchranu, případně dobroty na pauzy a společné večery, jinak bude obstarána pořadateli plná penze. Od čtvrtka večer až po nedělní svačinu na cestu.

Sebou: Teplejší spacáky! Zimní oblečení, bačkory/přezůvky, sportovní oblečení, podle sněhových podmínek a vůle lyže. Vlastníci kmenových sání, pište předem! Nemusí mít každá dvojice vlastní sáně, nicméně s domluvou nám to bude snazší zorganizovat. Hygienu a ručníky, na faře jsou 3 funkční sprchy. Kvalitní boty do zimy nutností!
 
Kromně zaplacení lístků do vlaku nebudeme požadovat žádnou platbu za pobytí na akci.
 
Prosím, všechny případné zájemce zapsat nejpozději do 30.1.2022, nejlépe co nejdřív a ať tak učiní v přihlašovadle  
 
 
Těšíme se na vás,
za organizační tým, Marek Havrlík
foto
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Rozálie Nedělová1
Matouš Křemenák Černý orel1
Petr Moravec - bílý mokasín1
Jáchym Hudlický - Tron1
Kryštof Matějka - Štofy1
Jan Hoffmann Ithungpeya1Walden
Pavel Nechuta - Inápiškanyan1
celkem:7