Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Tamalo 2021

(aktualizováno 12.10. 2021)
Zpráva » Informace
Tamalo
Tahle zpráva se šířila světem rychleji, než jsme čekali. Na tábořišti Kubátka se našlo zlato. Zlatokopové z různých koutů světa přispěchali, aby se mohli na těžbě zlata také podílet. V pátek večer všichni rozložili své tábory a přivítali se s ostatními. Následující den to všechno vypuklo.
 
 
Skupiny po třech se celý den snažily vydělat co nejvíce dolarů, aby si za ně mohli koupit claimy a začít rýžovat zlato. Krásné zakončení tohoto dne bylo, když se všichni sešli u ohně a společně si zazpívali. Ráno přijela návštěva a ne pro všechny to bylo milé překvapení. Byli to zlí a krutí banditi, kteří se o zprávě také doslechli. Jen co je zlatokopové uviděli, došlo jim, že rýžování nebude tak jednoduché, jak si původně mysleli. Jednu věc s nimi totiž měli podobnou, a to velkou touhu po zlatě. Rýžaři byli však velmi chytří a mrštní, a tak si nakonec každý odvezl malou či větší cenu. Odpoledne se o zábavu postaral divadelní štáb trilobitu a zahrál nám představení Tiché, šlapací království.
 

V neděli pár členů opustilo naše řady. Spousta z nás si kladlo otázky typu, co se bude dít dál. Náčelník trilobitů ovšem s chladnou hlavou oznámil následující program. V pondělí ráno byla soutěž v lukostřelbě. Občas jsme se divili, čeho jsou lukostřelci schopní. Protože trefit se šípem do úzké týpiové tyče docela vysoko nad terčem, to je teprve umění. Poté následovalo křesání. Někteří byli do křesání velmi zapáleni, no a někteří byli opravdu zapálení, protože jejich soused nestihl oheň udupat. Zda je pravda, že někdo hořel i ohněm nečtyřnásobným, byste se dozvěděli, jen pokud byste přijeli.
 
 
Poslední soutěž byla takzvaná ústupovka, neboli dva šípy na každé metě, která se posouvala dozadu. U této soutěže se nasmáli snad úplně všichni. Večer nás Ťapáči seznámili s jejich oblíbenou hrou k táboráku a zahráli něco z jejich repertoáru. No a další den už jen stačilo sbalit týpí a jelo se domů…
 
 
A co říci závěrem? Zda byla akce Tamalo letos úspěšná? Nebo alespoň tak zdařilá, jako ty předcházející? Z tváří a reakcí účastníků mohu soudit, že ano. Nicméně se nebojte zeptat samotných účastníků, ať vám povypráví o zlaté horečce naší doby.
 
 
Keya z kmene Trilobit
 
fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto
 

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.