Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo

Den splněných činů (2)

(7.9. 2021 10:07)
Zpráva » Pozvánka

fotoV pondělí 13. září 2021 otevírám dveře naší klubovny – Woodcrafterského centra – zájemcům o společné plnění činů ze Svitku březové kůry.

Některé činy nám jdou samy, některé už nás nutí trochu se na ně připravit - nepovedou se nám na první dobrou, a pak jsou takové, které obvykle ve Svitku přeskočíme se slovy: jo, možná někdy, tohle fakt není pro mě. Někdy je důvodem, že to prostě není náš šálek kávy, někdy si myslíme, že nejsme dost zruční, trpěliví, neslouží nám paměť, jak bychom si přáli, někdy zrovna nemáme čas shánět odborníka v oboru, aby nám dosvědčil, že známe ptáky, mechy nebo se nám nedaří sehnat obecenstvo pro naši recitaci.

Tímto bych ráda otevřela prostor (vždy v pondělí ve stejném čase) pro to, abychom se mohli vzájemně podpořit v plnění činů. Měl by to být prostor jak pro ty, kteří se splněním určitého činu zápasí, tak pro ty, kdo už ho třeba mají splněný a rádi by pomohli s jeho splněním někomu dalšímu. Nebo prostě chtějí jen načerpat inspiraci a motivaci do plnění dalších činů i velkých činů. Posedět, popovídat si, poradit, podělit se o zkušenosti.

Na rozjezd nabízím svou pomoc s plněním činu z kategorie šití, konkrétně 3U7 Patchwork

Technikou „Patchwork“ (sešívání kousků látek) ozdob plochu 16 dm2, kterou využiješ na polštář, ubrus, prostírání, šál k moderním indiánským10) tancům apod. ČIN

Stejnou technikou ozdob plochu 2 m2, kterou použiješ např. pro prošívanou pokrývku VELKÝ ČIN

Nepůjde o žádnou přednášku či školení. Klubovna kmene Walden (Zikova 7, Praha 6) bude otevřená od 18 do 21 hodin a můžete přijít kdykoliv v tomto časovém rozmezí, aniž byste o něco zásadního přišli. Budu k dispozici, budete-li chtít s něčím poradit či pomoct. Ráda pomůžu i těm, kteří ještě nikdy nesáhli na šicí stroj a myslí si, že to nezvládnou. Věřte, patchwork je ideální příležitost pro nacvičení jednoduchého šití.

Připravím svůj šicí stroj a bílé nitě, nůžky, nějaké špendlíky, pravítko, jednu starou krájecí podložku, najdou se i jehly pro případné zájemce o ruční šití, různé vzory.

Chcete-li si rovnou začít plnit čin, přineste si látky, případně máte-li své „patchworkové“ vybavení (řezák či oblíbené – ostré - nůžky, podložku, pravítko, špendlíky apod.).

Kolik látky? Záleží na tom, jaký vzor zvolíte. Vždy je nutné počítat s tím, že se šije obvykle 0,5 – 0,7 cm od okraje (aby se to nepáralo, záleží na typu látky). Pokud bychom vybrali jeden z nejjednodušších vzorů, který by se skládal řekněme z 10 x 10 čtverců o rozměru 4 cm, pak budete potřebovat cca
60 x 60 cm. Podle toho, jaký si vyberete vzor, záleží i kolik různých barev budete potřebovat. Můžete doma sebrat zbytky a každý čtverec udělat jinak barevný. Hezké vzory pořídíte i jen s dvěma různými barvami. To už je na každého vkusu. Nevíte-li si rady, nevadí, přijďte, právě k tomu je určena tato akce, můžeme to na místě probrat.

Zájemci, prosím, využijte přihlašovadlo. Počet účastníků je limitovaný kapacitou klubovny. Odhaduji, že 15 lidí by bylo ještě schopno se nějak poskládat a případně i něco vyrobit. Osoby přihlášené nad tento limit musí počítat s tím, že na ně nemusí zbýt dostatek prostoru pro rozložení vlastní tvorby. Maximální počet účastníků (i s ohledem na aktuální protiepidemická opatření) je 20 osob.

Těším se na viděnou.


Komentáře, diskuze

7.9. 2021 22:05
Běla
To je skvělý počin. Moc se mi to líbí. Škoda, že něco takového není na Moravě 😐

Kolik je sedm plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.
Doposud se nikdo nepřihlásil.