Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
6 (maximum: 30)6 / 30
Seznam účastníků

Přihlašovadlo na Orlík

(9.8. 2021 10:01)
Zpráva » Pozvánka
fotoPřijeď letos poprvé na Orlík! Uděláš něco pro ligu, něco pro sebe, pochutnáš si na večerním pohoštění, budeš mít možnost podniknout něco nového o víkendu 17.- 19. 9. 2021.
 
Letos spouštíme novou akci „Hradohraní na Orlíku“ - víkendová akce pro veřejnost, během níž má Liga lesní moudrosti možnost ukázat svou činnost, tedy to, co nás baví a co to Liga vlastně je. Víkend je jakýmsi woodcrafterským dětským dnem, který je plný stanovišť a soutěží. Ty jsou inspirovány Svitkem březové kůry či jinou naší činností. Jakmile děti splní všechny úkoly, vypraví se za náčelníkem… zkrátka Točník jinde. Přihlašovadlo na Tončník - https://www.woodcraft.cz/index.php?right=mainpage&right2=zprava&id=1474&sid=
 
Zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem je kouzelná a skvěle se hodí pro akci podobnou Točníku. Nalézá se kousek od zmíněného města, a tak je i dobře dostupným místem. Pod hradem se nalézá krásný park. Pomozte nám rozšířit myšlenku woodcraftu dál.
 
Akce má dvojí povahu:
 
Jednak je pro veřejnost, při které se staráme o jednotlivá stanoviště a snažíme se přes den vytvořit program, který si děti užijí. Každý promítá sám sebe do daného stanoviště, a tak to činí pro účastníky jedinečným zážitkem. Letos bude kvůli covidu snížen počet organizátorů na 30. Některá stanoviště budou venku a samoobslužná. 
Za druhé je akce interní, již přes den můžeš poznat woodcraftery odkudkoliv, ale po skončení akce je na to přirozeně mnohem víc času. 
 
Pokud máte nějaký nápad na stanoviště, které byste rádi připravili, nebo si myslíte, že je to dobrý nápad, ale nezvládnete sami stanoviště řídit, neváhejte se ozvat na mailovou adresu: marek.havrlik@seznam.cz  
 
 
Organizačně

Čas programu: sobota 10:00-17:00, neděle 10:00-14:00
 
Přípravy: od pátku 17. září od 18:00. V sobotu prosíme příjezd nejpozději do 8:00 na hrad (výjimky hlaste dostatečně včas :) ). Odjezd prosím plánujte až po ukončení programu, což je v neděli ve 14:00, budeme rádi, když nám pomůžete i s následným balením. 
 
Doprava autem: NA HRAD SE NEDÁ NORMÁLNĚ DOSTAT PŘÍMO AUTEM, JEN POD NĚJ, neboť je příjezdová cesta v držení Lesů ČR. Budeme domlouvat možnost příjezdu k hradu na pátek večer a na odjezd v neděli odpoledne, tedy případně napište na mail. Parkovat se dá výborně v Humpolci.
 
Doprava vlakem či autobusem: Do Humpolce se dá dostat obojím. 
 
Jídlo: Po většinu víkendu ve vlastní režii. (na sobotní večer bude zařízená improvizovaná hostina). Možnost rozdělání ohně je k dispozici. Přes den doporučujeme svačinu s minimální přípravou – příchod lidí je průběžný, takže na delší dobu je odběhnutí obtížnější. Na hradě bude pitná voda.  → MISKU, LŽÍCI A HRNEK S SEBOU
 
Spaní: Spí se po celém hradě ve spacáku. Podmínky jsou spíše polní – místnosti s udupanou hlínou. V případě deště je kapacita dostatečná. No ale to rozhodně není nic, co by woodcrafterům vadilo. Atmosféra hradu rozhodně vykompenzuje jakýkoliv diskomfort (a taky to není tak hrozný ;-) ). Spát se dá i s výhledem na hvězdy – na trávě a v lese v okolí hradu. Kdo má tu moc, objednejte si hezké počasí.
 
Hygiena: Hrad nabízí toalety. Sprcha k dispozici není.
 
Uložení věcí: Budeme mít několik místností, kam veřejnost nepustíme. Tedy jsou to prostory pro naše batohy a převlékání. Prostor, kam chodí návštěvníci, bychom chtěli mít krásný.
 
Oblečení: Od otevření hradu až do konce našeho programu prosíme všechny, aby měli na sobě indiánské, tábornické nebo jinak stylové oblečení a udrželi malebnost celé akce. Prosíme opravdu o dodržování – je hezké, když návštěvníci hned ví, s kým si popovídat o Lize.
 
Odkaz na stránky hradu orlík a video z hradu před rekonstrukcí věže. 
 

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Martin Kotval Jelen2+ Moucha
Barbora Tichá Vanilka2+ Štěpán Choutka
Marek Havrlík2+ Jindřiška Trunečková - Vážka
celkem:6