Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Z kanadského daru Boží Dar

(aktualizováno 4.5. 2021)
Zpráva » Informace
foto
 
Běžte po cestě dál, ale prosím, nešlapte do běžkařských stop. Pak se vydejte lesní cestou dolu, jakoby do lesa. Je tam palouk odříznutý od světa, který zjara pokrývají narcisy. Kdo o tomto koutě světa neví, nechodí sem. Vítejte na Jahodině, kde bychom chtěli vybudovat chatu Klen.
 
 
foto
Část daru, který jsme dostali z Kanady, jsme chtěli investovat do další woodcrafterské základny, kterou bychom mohli nabízet našim členům a dalším dětským skupinám. Když jsme se dozvěděli o prodeji chaty na Božím Daru, museli jsme jednat rychle. Místo je opravdu krásné a jsem rád, že jsme minulý pátek, tedy 23. 4., mohli převzít klíče.
 
Setkali jsme se s majitelem, který tam padesát let jezdil a svého času tam i žil. Zná každý coul domů, které z velké části dával sám dohromady. Předávání tedy nebylo snadné, ale věřím, že naplníme jak účel kanadského daru, tak myšlenku udržení krásného místa původních majitelů.
 
 
fotoDo budoucna budeme žádat o dotace v rámci investic a chaty bychom chtěli upravit tak, aby se dispozičně více spojily a mohl je využívat dětský kmen. Nicméně prostory jsou rozhodně použitelné už od letošní letní sezóny. Je to starší dům a některé technologie vyžadují fištrón, ale to není pro správného woodcraftera překážka – naopak, je to výhoda J Jakmile bude možné na chaty jet, dáme vám vědět. Pokud už teď víte, že byste tam chtěli jet, pište nám – dáme vás do pořadníku.
 
 
V okolí jsou skvělé trasy na kolo nebo v zimě na běžky. Pokud sháníte klidné místo na léto, tak ve spacáku to letos určitě už možné bude. Majitelé nám veškeré vybavení nechali, takže není na co čekat. Už se těším, až tam vše postupně prozkoumáme.

Komentáře, diskuze

4.5. 2021 10:28
Výr
Wašté, vypadá to krásně. Děkuji za vaší práci.
4.5. 2021 10:47
Antivir
Wašte, je to cool,.... stačí mi (nám) jen les a dřevěnný stůl....bez Wifi! Děkuji všem, co se na hledání místě a zakoupení objektu podíleli. Wašte. A my ostatní se snažte (me) !
S Modou oblohou
Vir
4.5. 2021 18:52
Blanka Vorlíčková
Wašte!

Vybrali jste krásný kout přírody. Je tam nádherně, a jak píše Chlup, hodně možností na letní i zimní sporty.
Tenhle kus Krušnohoří je protkaný i krušnou historií. A to nejen ze základu krušiti - dolovati.
Příroda je tu drsnější, ale to vám určitě nevadí.
Přeji všem hodně zdaru a s modrou oblohou
Blanka Vorlíčková
5.5. 2021 6:36
Sax.
Blahopřeji, ať Vám dělá mnoho radosti. Chata je v mém rodném kraji. Bude-li zájem, mohu tam příležitostně provádět místy známými i neznámými.
7.5. 2021 10:14
Wanigiska
Super!
10.5. 2021 23:43
Tokaheya
Od domu se dá dojet na sjezdovkách do spodní stanice pod Klínovec. A z horní stanice se dá zase dojet k chalupě. Byli jsme tam v zimě testovat běžecké trasy a je to moc fajn. Náhorní planina, opuštěné vesničky, které se místy probouzejí k životu. Boží dar je sice trochu přelidněný, ale zase je to kousek a je tam zázemí pro nákupy a pod. Dole v Jáchymově je skvělý bazén a wellnes Agricola. Jsou tam i prý dobré terény na horská kola a pod. Našel jsem tam i zajímavé trasy na pěší turistiku. Chalupa má jen jednoho souseda v takové malé chatičce, jinak je to úplná samota, obklopená lesem a loučkou.

Kolik je devět krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.