Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Vzpomínka na Hehuna

(aktualizováno 27.12. 2020)
Zpráva » Informace
fotoDnes je to na den přesně, co zemřel před devíti lety Zdeněk Pouba - Hehun. Osoba se zajímavou životní dráhou. Profesor geologie a také účastník pražského povstání, nositel několika vyznamenání a ocenění, v neposlední řadě člen LLM. 
 
Při příležitosti devíti let od jeho úmrtí zveřejňujeme rozhovor, ve kterém se Hehun vyjadřuje k fungování woodcrafterských organizací před 2. světovou válkou, jejich organizační a vnitřní situaci. Jednoduše vypráví o aktivitě lidí, vyznávající ideály lesní moudrosti, v časovém úseku většiny 20.století. 
 
Ve výsledku Hehun přiblíží nejen časy minulé, ale také dobu naši, skrze několik problémů/diskusních témat čsl. woodcrafterů z období 1. republiky, se kterými se potýkáme i my dnes. Příjemné sobotní odpoledne u poslechu tohoto rozhovoru v období konce roku, přejí Chvilky moudrosti. 

 
fotofotofotofoto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Odkaz na rozhovor: 
 
Moderuje Iva Jurkovičová - Olowanteča, hostem prof.RNDR. Zdeněk Pouba DrSc. - Hehun. Záznam pořízen 26.4.2007.

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.