Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Akce 72 hodin

(27.8. 2019 12:13)
Zpráva » Informace
 
Exkluzivně pro organizace ČRDM - 72 hodin na hradech a zámcích 
 
Spolupráce ČRDM s Národním památkovým ústavem pokračuje i letos. Jedná se o velice oblíbenou nabídku pro dobrovolníky, a proto se letos společně rozhodli, nechat ji exkluzivně pro jejich organizace.
 
Zde  naleznete seznam objektů s popisem plánovaných prací. Někteří kasteláni už vědí, jakou práci Vám nabídnou. Jiní formu spolupráce upřesní v září. Když se rozhodnete jít na některý z objektů pomáhat, tak prosíme, napište na e-mail: sona.polak@crdm.cz a podrobnosti si domluvíte jednotlivě.

Jaké jsou priority akce 72 hodin v roce 2019?
 
Pomozme přírodě s klimatickými změnami 
Letošní ročník 72 hodin se ve značné míře věnuje tématu, na který je v posledních měsících upozorňováno stále naléhavěji. Jedná se o změny přírodního prostředí v souvislosti s probíhajícími klimatickými proměnami. ZVe spolupráci s organizací Hnutí Brontosaurus je připraven soubor návodů a pravidel konkrétní pomoci. Už teď si některé můžete prohlédnout zde: www.peceoprirodu.cz
 
Stáhnout návody si můžete také zde: 
 
foto
 
Loni jsme poprvé ČRDM spolupracovala s Nadací Partnerství, se kterou sázeli lípy svobody. Letos přichází tato Nadace s ještě ambicióznějším plánem, neboť by ráda vysadila strom za každého občana naší vlasti.  V tuto chvíli připravuje Nadace Partnerství webovou stránku, na které bude pravidelně aktualizovat seznam míst, které obce, města či soukromé subjekty nabídnou jako vhodná místa pro výsadbu. 
 
Ještě více sociálních projektů… 

Není Vám lhostejné, co se děje ve Vašem okolí? Máte nápad, jak pomoci lidem nebo i zvířatům? Tak směle do toho.
 
 
foto
 
 
Další novinky akce 72 hodin
 
Registrace projektů bude spuštěna 2. září http://www.72hodin.cz .  Ve stejný den bude zpřístupněn i e-shop, kde si budete moct objednat oblíbená projektová trička.
 
 
I letos jsou pro Vás nachystány sazenice ovocných stromů. K dispozici bude 300 kusů (třešně, hrušně a jabloně).
 
 
Radost ze sázení v prima kolektivu dalších nadšenců můžete prožít i jinak. ČRDM organizuje větší výsadby v lokalitách: Vodňany, Velatice, Rymice a Tuháň – Obrok, pro které hledáme dobrovolníky. Výsadba se provádí společně s nadací Sázíme stromy.
 
 
Aktivita je realizovaná Nadací Partnerství, jejímž cílem je vysadit během následujících 5 let v ČR celkem 10 mil. stromů. Tuto krásnou myšlenku ČRDM podpoří tím, že zájemcům, kteří svůj projekt zaregistrují do této výzvy na webu Sázíme budoucnost nabídnou finanční podporu na pořízení sazenic pro výsadbu.
 
Zdroj: Novinky z ČRDM
Fotografie: www.adam.cz

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.