Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Velká hra pro Malou lóži

(aktualizováno 4.4. 2019)
Zpráva » Informace
Tato výzva je zároveň prosbou a je určena pro mladou generaci LLM:
 
Ahoj,
na Kosáku vznikl nápad vytvořit Velkou hru pro Malou lóži (nejedná se Velkou hru ve smyslu projektu Velkých her ML, ale o hru v rámci Táboření LLM na kosím potoce).
 
Loni bylo vidět, že by tyhle starší děti, hlavně kluci, nějaký program pro svůj věk potřebovali, odmítali se už účastnit skřítkovské hry, zároveň bylo jasné, že ji skřítkům závidí, (třeba noční bojovku), když viděli u starších LARP, také po něm toužili. Tradičních sportovních aktivit se účastnili, ale to nestačilo. Od rodičů "z minulého století", (což je také fakt :-)), program nebrali. Na radosti v potoce si připadali už velcí, na to, aby si něco společně zorganizovali, zase malí. Pokukovali a toužili po těch starších, ke kterým vzhlíželi.
 
To je důvod, proč se obracíme s prosbou na mladé z Ligy, potřebujeme vaši pomoc. Po domluvě s Filipem a náčelnictvem Ligy vás oslovujeme s prosbou o podporu při přípravě a organizaci Velké hry pro Malou lóži, která proběhne ve druhé polovině letošního ligového táboření na Kosáku v termínu od 27.7. do 3.8. 2019.
 
Napadlo nás téma táborové hry Bitva u Little Bighorn - hlavní vítězná bitva indiánů.
Jako ukázku, pro vaši představu hlavní úseky z ní:
 
- postavit vor, rozdělat na něm oheň a přeplavit ho na druhou stranu potoka
- uvařit kuřecí polívku bez použití nádob
- vyrobit smyk a přepravit jednoho člena výpravy (Yučikala nám k tomu napsal: pro tuto činnost pod svým dozorem "zapůjčím"na Kosáku koně. Když to pude dobře (hlavně z pohledu kobylky), tak je na tom i vemu klidně klusem...)
- podojit mléko z bizoní krávy,
- zapálit oheň nad hladinou potoka a svařit na něm nadojené mléko
- vyrobit přístřešek v lese 1m vysoko na přespání
- vytvořit ligový komix
- noční bojovka
- LARP
- vítají se další nápady a kreativitě se meze nekladou ;)
 
U nás v jižních Čechách (Dráchov 39 u Soběslavi) uspořádáme jeden víkend, kam bychom Vás rádi pozvali a vyzkoušeli tyto výzvy v jihočeské přírodě, Velkou hru pro malou lóži bychom společně s vámi dovymysleli. Náročnější úseky by rád spolu s vámi dotvářel i můj 24-letý syn Šebestián, který studuje outdoorové sporty a věnuje se zážitkovým táborům a chystá se s námi letos na Kosák.
 
Těšit se můžete na pohodový víkend s pečením prasátka či beránka, koupání v řece i dostatek volné zábavy.
 
Přichází v úvahu tyto víkendy: 3.- 5. května nebo 10.- 12. května, prosíme napište, který víkend máte čas.
Pro přihlášení použijte prosím tabulku doodle a pokuste se ji vyplnit do 7.4.
 
Adresa Dráchov 39, u Soběslavi (mezi Táborem a Českými Budějovicemi), stačí dorazit do Soběslavi, další dopravu zajistíme, podrobné info zájemcům zašleme. S některými mladými jsme to už probírali na Točníku.
 
Díky za jakoukoli pomoc a podporu. V případě, že nemůžete přijet na víkend, ale máte chuť se i tak na Kosáku zapojit, napište a prosíme šiřte tuto akci mezi své kamarády, o kterých víte, že se chystají na Kosák.

Díky za jakoukoli pomoc a podporu.
 
Lucie, Noemi, Damián a Šebestián z Pȟéta Iŋyáŋ, tel. 774676903 
Lucie Svobodová Absolonová (atelierlucie(zavináč)volny(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

4.4. 2019 8:20
Wičakha
Wašte organizátorům!
S mou plnou podporou jen drobné upřesnění: nejedná se Velkou hru ve smyslu projektu Velkých her ML, ale o hru v rámci Táboření LLM na kosím potoce.

Kolik je osm plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.