Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Pozvánka na testovací projekci nového filmu Planeta Česko zdarma

(13.6. 2017 19:39)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Zvenčí
Dobrý den všem,

tuto sobotu 17. 6. v 15.00 proběhne v kině Aero testovací projekce nového českého dokumentárního filmu Planeta Česko, který bude mít premiéru až na podzim.

Jedná se o výpravný dokument ve stylu přírodovědných dokumentů BBC, je ale zcela zaměřený na českou přírodu. Snaží se ukázat, že divokou přírodu máme leckdy za rohem.

Projekce se koná proto, abychom zjistili, jak na film budou reagovat rodiny s dětmi. Moc by nám pomohlo, kdybyste přišli a kdybyste tuto zprávu předali komukoliv ve vašem okolí, kdo má děti. Film je opravdu hezký a zpětná vazba nám pomůže vytvořit vhodné doporovdné materiály pro rodiny i školy a správně odhadnout cílovou skupinu. Myslíme, si, že film bude vhodný pro děti od devíti let výše, ale přiveďte klidně i mladší.

Projekce je pro všechny zdarma, stačí přijít s dítětem a po projekci vyplnit dotazník.

Všichni jste moc zváni!

Anotace filmu Planeta Česko

V prostředí severočeských hnědouhelných dolů a výsypek, v místech, kde se před třiceti lety natáčel oscarový fiktivní dokument Ropáci, a která i dnes na první pohled připomínají měsíční krajinu, začíná paradoxně skutečný příběh nezdolné divoké přírody. Pro většinu lidí je to symbol ekologické katastrofy, stejně jako třeba opuštěné průmyslové komplexy, bývalá vojenská cvičiště nebo šumavské hvozdy sežrané kůrovcem. Ovšem pro přírodu to jsou divoká místa, která přinášejí ozdravný a sebezáchovný proces. A ještě jedné věci vděčí česká příroda za svoji nezdolnost: je pestrá jako málokde na světě. Jen kousek za našimi humny se odehrávají každodenní dramata zvířat a rostlin, jimiž jsme fascinování ve filmech z exotických koutů naší planety. Bažiny, pralesy, pouště, stepy či džungle velkoměsta, to všechno najdeme i u nás. Filmový štáb se vydává na roční dobrodružnou expedici, aby prozkoumal Planetu Česko.
 

Trailer

 

S pozdravem

Linda Arbanová

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.