Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Táboření LLM 2017

(aktualizováno 2.6. 2017)
Zpráva » Pozvánka
Táboření Ligy lesní moudrosti na Kosím potoce 2017
Hau kóla.
S radostí vám oznamujeme, že ve dnech 14. 7. – 30. 7. 2017 se bude konat Letní táboření Ligy lesní moudrosti na Kosím potoce. Táboření je každoroční největší akcí Ligy, kde se setkáváme s přáteli, táboříme, učíme se nové věci a čerpáme nové síly pobytem v přírodě.
 
První týden tábora (14. 7. – 21. 7.) bude podobně jako loňský rok ve znamení stylového táboření. Je určen pro všechny, kdo již mají alespoň základní zkušenosti s tábořením ve stylovém příbytku (týpí, šeltru, vigvamu, zubříku apod.) a základní táborové vybavení. Nemělo by ale jít o táboření pouze pro ty, kdo mají ty nejlepší indiánské věci – pouze bychom rádi udrželi určitý základní standard táboření. Bylo by tedy vhodné na tento týden mít například místo baterek lucernu, vyhnout se co možná nejvíce plastovému vybavení a tak podobně.
Druhý týden (21. 7. – 30. 7.) je pak určen pro všechny woodcraftery a jejich přátele i známé, ať už někdy tábořili nebo teprve s tábořením začínají. Samozřejmě i po tento týden se budeme snažit o táborovou malebnost, ale u začínajících táborníků nevadí, pokud přijedou bez dokonale stylového vybavení.
Třetí týden (29. 7. – 5. 8.) je stejně jako loni připraven pro ty, kdo ještě na táboření nebyli nebo začínají a chtěli by se to naučit. Tato akce má připravený program a zajištěné bydlení, ale i trochu jiná pravidla a vlastní přihlašovadlo.
 
Táboření je akcí, kde program je z části připraven dopředu a z části si ho vytvářejí společně jeho účastníci. Máte-li tedy nápady a návrhy na zajímavý program, ať už byste ho rádi zkusili nebo sami připravili, pište Okeyovi. Už teď je jasné, že budeme hrát indiánské hry (lakros, šiny, střelba z luku a další), kterým bychom rádi vymezili pevné místo v programu tak, aby si každý mohl snadno zapamatovat, kdy si může zahrát. Krom starých známých aktivit jako je sauna nebo horský golf bychom ale letos rádi objevovali a učili se co nejvíce nových věcí. Budou připraveny jak rukodělné práce, tak přírodovědné procházky a naučná povídání, tak různé skopičiny a výzvy. V plánu je také poznávání Kosího potoka a jeho okolí a shromažďování vědomostí a povídání o Kosím potoce. Vzhledem k nově vydané knize o indiánském vaření bychom rádi zkusili jeden den vařit různé zajímavé tradiční indiánské pokrmy.
Podobně jako loni se chystá pod vedením Wanigisky Hra pro skřítky, pokud byste rádi pomohli nebo se zúčastnili, přečtěte si informace.
 
Táboření na loukách na Caltově je již dlouholetou tradicí, takže počet lidí, kteří přijíždějí, se průběžně zvyšuje a tím se také zvedá tlak na louky samotné i jejich okolí. Proto je třeba dbát na pravidla, která byla odsouhlasena náčelnictvem a každý přihlášený se zavazuje dodržovat táborový řád. Podstatné jsou zejména věci týkající se hygieny a praní v potoce, odpadků, pečlivé zahlazování ohnišť při odjezdu, dodržování vymezených míst, parkování a zajíždění na louky jen v určené termíny a další. Novinkou letošního roku je, že horní i dolní louka mají své obřadní místo, kde se zpívá ranní a večerní píseň, a které je přes den k dispozici všem lidem, aby si zde sedli a popovídali nebo uspořádali třeba medicinové kolo. Další novinkou je poplatek za parkoviště. Každý, kdo přijede s autem, má zdarma příjezd na začátku a odjezd na konci, ale každý další výjezd z  parkoviště bude zpoplatněn 50 Kč – při velkých deštích se parkoviště rozbahní a údržba štěrkem je poměrně nákladná. Doufáme, že toto opatření nebude vnímáno jako restrikce, ale jako výzva k co nejefektivnějším výjezdům na nákupy a k ekologickému chování. Dodržujte, prosím, také časy určené k zajíždění přímo na louky nebo na cestu.
Chtěli bychom také zavést určitý řád v pracích pro dobro tábora jako je mytí záchodů a podobně, aby to nemuseli dělat stále ti samí obětaví dobrovolníci. Každý díl tábora bude mít svého náčelníka, který po dohodě s náčelníkem tábora domluví s táborníky, aby se spravedlivě podělili o dobročinné práce. Z každého dílu pak může jeden člověk docházet na pravidelné táborové rady, kde doladíme vždy nejbližší program a potřebné práce. Přes náčelníky dílů bychom pak rádi řešili i případné problémy v táboře.
 
Pro účast na Táboření LLM na Kosím potoce je nutné se do 30. 6. 2017 zapsat do nového přihlašovadla a pečlivě vyplnit všechny údaje. Rezervace nově probíhá na konkrétní místo a prosíme o jeho dodržení i při stavbě samotné – místa v centrální části luk jsou plánována pro týpí, místa přiléhající k lesu pak i pro ostatní příbytky. Pokud chcete přihlašovat větší skupinu týpí (šeltrů atd.), přihlašovadlo vám práci zjednoduší předvyplněním údajů, ale každý stan je třeba přihlásit zvlášť. Prosím přihlaste i stany sloužící jako kuchyně či jídelny. Vaše přihlášení schvaluje náčelník tábora. Počet účastníků je limitován kapacitou tábořiště, takže je dobré se přihlásit co nejdříve. Přihlašovadlo bude uzavřeno 1. 7. 2017, aby měl realizační tým čas vše zpracovat a zorganizovat. V případě dotazů nebo komplikací ohledně rezervování míst na tábořišti kontaktujte Okeyu.
 
Těšíme se, že vás na táboření uvidíme!
Náčelník tábora Okeya a náčelnictvo LLM
Eva Weislová

Komentáře, diskuze

2.6. 2017 14:34
Čiksika
Dejte pozor, mapa v přihlašovadle není orientována na sever, tak jsem omylem na horní louce zaškrtl místo na druhé straně louky. A když jsem chtěl poslat novou opravenou objednávku, tak to hlásilo chybu. Odeslalo se to, až když jsem vyplnit jiný svůj e-mail.
4.6. 2017 15:23
Beduín
Měl bych dotaz, zda by nebylo možné umožnit náhled kdo se již přihlásil, tak jak to bylo v minulých letech a jak to je na ostatních akcích?
4.6. 2017 23:21
Filip
Ahoj,
pokud zadáš do přihlašovadla patřičné datum. Zobrazí se místa která jsou obsazená. Pokud na ně najedeš myší objeví se kdo tam je a přesně v jakém termínu. Jinak prosíme o schovívavost i přes dlouhé ladění a testování systému je tam ještě spousta věcí na opravu. Díky Vám všem za konstruktivní připomínky. Zdraví Filip
5.6. 2017 13:59
Tony
Koukám, že co se týče nového přihlašovadla a jeho přehlednosti - platí přísloví, že každá změna je k horšímu...
14.7. 2017 21:31
Orel
tady mate zobrazeni v kalendari (vychazi z aktualnich dat z prihlasovadla):

http://panoch.net/woodcraft/kosak/

Orel
14.7. 2017 21:34
Orel
tak jeste jednou, forum udelalo spatne odkaz:

http://panoch.net/woodcraft/kosak/
12.6. 2017 22:21
TIBOR
Buďte zdrávi,
nabízím možnost koupě medu od včelařů z Úněšova (náš i sousedů) po 140kč/kg. Kdož by měl zájem, nechť se mi ozve z objednávkou, dovezeme jej na táboření.
29.6. 2017 15:08
Klára
Ahoj, jak je to s tím, když pojedu na tábor na víkend a ještě navíc to není jisté. mám se hlásit do přihlašovadla? Děkuju
29.6. 2017 15:17
Okeya
Až budeš vědět, tak se nahlaš, jinak zatím nemusíš ;-)
12.7. 2017 7:32
klára
Ahoj, nevím jak se nahlásit, když si nabudu rezervovat místo na bydlení, jedu na víkend a s někým se domluvím. PS: přijedu tedy 21-23.7.
14.7. 2017 20:43
Awanyanka
Ahoj, je zde někdo, kdy by odjížděl na tábor z Prahy v pátek 21.7. odpoledne?
17.7. 2017 9:50
klára
Ahoj, já chci jet 21.7. :) ale ty asi sháníš spíše vozidlo, že?
20.7. 2017 15:03
Čyn
Ahoj, nabízíme 1-2 místa z Prahy na Kosák v pátek 21.7. a 2-3 místa z Kosáku do Prahy v neděli 23.7. Čeyanala (774 057 927)
25.7. 2017 9:45
Pat
Ahoj, v pátek 28.7. mohu vzít za drobný příspěvek 3 lidi na Kosák, odjezd v 19,30 z Prahy - Florence. Pat (602412912)

Kolik je devět krát jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.