Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Výročí narození M. Seiferta

(aktualizováno 2.1. 2017)
Zpráva » Informace
8. ledna 2017 uplyne 130 let od narození Miloše Seiferta - Woowotanny (8. 1. 1887 – 3. 12. 1941), zakladatele a neúnavného propagátora českého woodcraftu. Bylo už o něm napsáno mnohé (něco málo si lze přečíst například v záložce "Z naší historie" na tomto webu nebo na webu www.thewoodcraft.org). 
 
fotofoto
 
Přesto stále čekáme na nějakou souhrnnou publikaci o Woowotannově životě a díle, kterou by si zasloužil. Ale snad se již blýská na časy a v tomto jubilejním roce se dočkáme prvního reprezentativního díla o Miloši Seifertovi. Aspoň bratr Tuwanakha na tom již několik let poctivě pracuje a rukopis se blíží do finiše.
Skupinka woodcrafterů, kteří ctí Woowotannův odkaz a cítí povinnost mu vzdát čas od času hold, se na výroční den, tedy v neděli 8. ledna, chystá navštívit jeho hrob v Bechyni a pak v teple některé z bechyňských restaurací si připomenout něco z jeho odkazu. Máte-li chuť se přidat, ozvěte se v diskusi pod článkem.
 
František Kožíšek - Biminiji (f(tečka)kozisek(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.