Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Přemýšlíte nad studiem VŠ?

(8.1. 2014 18:56)
Zpráva » Informace
 
10 důvodů, proč studovat environmentální studia 
na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity
 
 
Všechny ty, které zajímá příroda a ochrana životního prostředí, bychom rádi pozvali na náš obor environmentálních studií. Věříme, že vám bakalářské či magisterské studium u nás má co nabídnout – ostatně posuďte sami. Přinášíme vám shrnutí, tedy 10 důvodů, proč stojí za to studovat naše environmentální studia:
 
  1. Studují u nás lidé, pro které je důležitá ochrana přírody, krajiny a životního prostředí. Nejen odborně, ale i lidsky. Jsme tedy „ekologové“, ale nejsme zelenáči: už 15 let se u nás setkávají odborníci a studenti z celé ČR.
     
  2. Propojujeme přírodní a společenské vědy. Společný základ vám dá jako našim studentům široký rozhled, svoje zaměření si už vyberete sami: na výběr je více než 40 volitelných kurzů a 4 studijní zaměření, která aplikují environmentální studia v soukromém sektoru, veřejné správě a samosprávě, neziskovém sektoru a managementu krajiny šetrnému k přírodě. 
     
  3. Poznáte u nás osobnosti, které mají co říct. Intenzivně se věnujeme vědě, podporujeme studenty ve výzkumu a ročně vydáváme více než 30 odborných příspěvků.
     
  4. Připravíme vás na budoucí profesi. Každý student bakalářského studia absolvuje 80 hodin stáží v institucích a organizacích zabývajících se životním prostředím, spousty praktických kurzů vyučují profesionálové z praxe.
     
  5. Když jsme u těch profesionálů: Brno je „nejzelenější“ město v republice. Sídlí tu Hnutí Duha, Frank Bold (Ekologický právní servis), Nesehnutí, Lipka, Veronica, Nadace Partnerství a další. Budete je potkávat na katedře nebo v legendárních brněnských kavárnách.
     
  6. Nádherná příroda je v Brně přímo na dosah. Třeba přehrada Prígl, Stránská skála, Mariánské údolí a Přírodní park Pekárna, všechno do 45 minut cesty z fakulty, Chráněná krajinná oblast Moravský kras do 1 hodiny.
     
  7. Otevíráme dveře do světa: Londýn, Lillehammer, Cardiff, Barcelona, Southampton a Vídeň, to jsou univerzitní města, ze kterých k nám během tohoto semestru přijíždějí přednášet zahraniční experti. A Norsko, Španělsko, Portugalsko, Rakousko, Litva, Polsko a Indie? To jsou země, kde studují naši studenti na zahraničních stážích.
     
  8. Působíme na Fakultě sociálních studií, která obsazuje přední místa žebříčků českých vysokých škol. Protože se environmentální studia studují dvouoborově, můžete si náš obor vybrat v kombinaci s některým ze špičkových oborů jako je sociologie, psychologie, žurnalistika, sociální antropologie, politologie, veřejná politika, evropská studia, mezinárodní vztahy ad.
     
  9. Jsme komorní katedra „rodinného“ typu. Ačkoliv jiné obory připomínají továrny na vzdělání, my sázíme na osobní přístup. Zažijete s námi výlety, koncerty, výstavy a bytové semináře. Máme svou vlajku, hymnu a Okrašlovací spolek.
     
  10. Přihláška na environmentální studia je prvním krokem ke smysluplné práci do budoucna. Naše absolventy najdete na ministerstvech a krajských úřadech, v národních parcích a chráněných krajinných oblastech, v neziskových organizacích, v ekologické výchově, v ekopodnikání, v biozemědělství, ve vědě a výzkumu. 
 
Studium na Masarykově univerzitě          Studium na Masarykově univerzitě          Studium na Masarykově univerzitě
 
 
Zajímá vás více? 
Informace pro uchazeče a uchazečky o Bc. studium a Mgr. studium: 
 
Zpravodaj Katedry environmentálních studií: bit.ly/news_odber
 
 
Jan Krajhanzl

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.