Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z Kontrolní revizní komise - Yučikala

(2.5. 2013 8:20)
Zpráva » Informace
 
Pavel Spálený - Yučikala
 
foto
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Pracuji jako analytik, programátor. Občas tedy dělám analýzu procesů a řízení ve společnostech. Ty procesy pak pomáhám automatizovat nebo jinak „vylepšovat“. Dobrým příkladem může být elektronický oběh dokumentů nebo práce se strukturou dat a jejich reportingem. A někdy pro změnu programuji J (např. teď program pro analýzu dat z cisteren pro převoz nebezpečných chemikálií, nebo na evidenci členů pro Tomíky).
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Jsem v LLM od roku 1991 (oficiálně od roku 1992). Pocházím z kmene Žlutý kvítek (zanikl v roce 1994), ale cesta života mne přivedla k tomu, že jsem stál u zrodu nového kmene, Wanagi Oyate, a v něm se snažím, aby žil dál :).
Do Žlutého kvítku jsem se dostal tak, že mne prostě zajímali Indiáni a byl to jediný oddíl v Kolíně, který tento můj zájem mohl naplnit. Navíc mi skautský režim nevyhovoval. V Kvítku jsem se tak cítil mnohem víc svůj.
 
Jak dlouho jsi členem kontrolní revizní komise a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
Tuším, že něco okolo 3-4 let, ale opravdu to teď nevím – berme to tedy jako odhad. Vedla mne k tomu nutnost udržet vývoj webu a aplikací pro LLM (např. personalistiky, registru op) tak, aby se neplýtvalo (minimálně mým) časem.
 
 
Čím se v rámci kontrolní revizní komise zabýváš?
Sleduji zpovzdálí dění v náčelnictvu. Zálohováním dat, procesy v rámci LLM a tím, co je třeba/přijde mi zajímavé.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v kontrolní revizní komisi (nebo v LLM obecně) udělal, máš největší radost (nejlepší pocit)?
Tak to fakt nevím. Dosáhl jsem toho, že se více kontrolovalo, zda nejsou nevýhodné smlouvy s tel. operátory nebo že se začaly zálohovat důležitá data.
To, z čeho mám ale v rámci LLM opravdu radost, nesouvisí s KRK a v LLM se nejspíš ocení až za pár let. Aspoň v to věřím.
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš chtít být dále v KRK?
Budovat lepší LLM :).
Nebo třeba prostě si jen užívat spolupráce s Indouškem (http://bernak.yucikala.net), ježdění na koních, focení a táboření s přáteli.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Páté, protože to má v sobě první čtyři :) a ještě trochu woodcraftu navíc.
 
 
Co bys byl/a za zvíře, kdybys byl zvíře?
Asi pes. Ideálně u mě doma :).
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Vonílková.
 
 
Yučikala          Yučikala
 
 
foto
 
 
foto         foto
 
 
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.