Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z náčelnictva - Mája

(21.2. 2013 10:32)
Zpráva » Informace
 
Marie Nedvědová - Mája
 
maja1
 autor fotografie: David Hladký
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Učitelka na prvním stupni, momentálně jsem v druhé třídě.
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostala?
V LLM jsem od roku 1996, kdy do ní vstoupil i náš kmen Jestřábi. V samotném kmeni jsem jen o pár měsíců déle než v LLM. A co mě do něj přivedlo? Když nad tím přemýšlím, tak asi touha či přirozená sourozenecká chtivost dělat a zažívat to, co můj starší bratr. Myslím, že v tu chvíli jsem si ani dost dobře neuvědomovala, o čem vlastně kmen, a vše kolem něj, je. Ale brzy mi to došlo.
 
 
Jak dlouho děláš pro náčelnictvo a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
V náčelnictvu jsem teprve první volební období, tedy něco přes dva roky. Nabídku jsem dostala tehdy od Kamily. Měla jsem čerstvě po státnicích a do té doby jsem neznala nic víc než sladký a proučený život studenta. Byla jsem tedy plná elánu a chutě objevovat nové věci, nějak se seberealizovat a posouvat se dál. Zároveň jsem to brala jako výzvu v rámci mé nové životní etapy. Je mi velkou ctí spolupracovat s  lidmi, kteří jsou v nynějším náčelnictvu, a moc mě to naplňuje.
 
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš?
Mé zaměření by mělo být především na vzdělávání v LLM a další jeho směřování. Ještě než jsem se stala oficiálním členem náčelnictva, tak jsem byla již v organizačním týmu Náčelnických zkoušek v rámci projektu Klíče pro život a měla jsem za sebou jako lektor dva běhy Čotokvy ML. Myslím si, že právě projekt Klíče pro život posunuly koncepci Náčelnických zkoušek i Čotokvu VL o obrovský krok kupředu.
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v náčelnictvu udělala máš největší radost (nejlepší pocit)?
Jsem moc ráda, že jsem měla možnost spolupracovat na nové koncepci Náčelnických zkoušek s lidmi, kterých si moc vážím a od kterých se mám stále co učit. Velice oceňuji způsob práce i přístup celého lektorského týmu, nebo spíš lektorských týmů, které kurzy připravovaly. Je to pro mne velice příjemná a obohacující zkušenost. Nicméně nyní mě ještě zahřívá dobrý pocit z poslední vzdělávací akce, a to tanečního víkend u nás v Tuchlovicích, který se vyvedl nad má očekávání. Doufám, že se i do budoucna bude dařit organizovat další akcičky podobného charakteru.
 
 
Co budeš dělat, pokud nebudeš dále kandidovat? Co se vším tím časem?
Rozhodně bych chtěla dovést alespoň rozdělané věci do zdárného konce. Zbytek nechám na osudu. Nicméně bych se určitě chtěla dále vzdělávat ve svém oboru, který mě momentálně maximálně naplňuje, a tak nějak si dávat do kupy svůj osobní život… Co bude, to bude.
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
To je velice těžká otázka. Když jsem byla mladší, tak mi bylo v životě nejbližší asi světlo Lásky. Nyní bych řekla, že se snažím čerpat a hledat pro sebe podstatu ve všech světlech.
 
 
Co bys byla za zvíře, kdybys byla zvíře?
Přemýšlím nad tím už poměrně dlouho a nenapadá mě žádné zvíře, jehož život by mě nějak přitahoval. Nicméně vždy, když jedu domů ze školy, tak na mě kouká z bilboardu neskutečně roztomilé gorilí mládě. Tak snad už jen kvůli takovému mláděti bych byla klidně gorilou. Ty nám jsou asi nejvíce podobné…
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Jsem velice skromné děvče…. Takže nejlépe obě a ve velkém.
 
 
maja2               maja3               maja4
  autor fotografie: David Hladký                       autor fotografie: David Hladký                  autor fotografie: Jitka Jonáková
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.