Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
10 (maximum: 20)10 / 20
Seznam účastníků

Kurz práce s přenosným nářadím s motorem

(aktualizováno 18.3. 2013)
Zpráva » Pozvánka
 
Rád bych vás, zájemce pozval na kurz práce s přenosné nářadí s motorem (PNM). Pro lepší pochopení se jedná o kurz, který opravňuje k používání motorové pily například na akcích Ligy. Každý kdo pracuje s příslušným nářadím a nečiní tak ve svém soukromí by tento kurz měl mít.
 
Naším školitelem je místonáčelník České tábornické unie Miroslav Mikeš - Kocour. Kurz se sestává z teoretické, praktické části. V případě úspěšného absolvování je školitelem vystaveno časově omezené oprávnění. Toto oprávnění by napříkad mohl chtít ze zákona vidět revírník nebo hajný když budete žádat o přidělení dřeva k samovýrobě na tábor.
 
Kurz se uskuteční 5. - 7.4.2013 V Michalových Horách v domě Anny Acton přes hlavní ulici naproti faře LLM, praktická část bude probíhat v údolí Kosího potoka. Cena kurzu je 1000,- pro nového absolventa a 300,- opakování.
Splatné na místě v hotovosti. Průkazky pro prodloužení oprávnění s sebou !!!
 
Stravování v sobotu a neděli zajištěno. Teplá jídla po celý den! Paralelně probíhají náčelnické zkoušky kde šéfuje kuchyni Ježek z Borů. Nabídl nám propojení kuchyní!  Příspěvek na společné jídlo bude nákladový a upřesněný na místě.
 
Spí se ve vlastních spacácích, v domě je kuchyně, sociální zařízení. Dům je vytopitelný.
 
Co na sebe: Oblečení do lesa, pevné boty, kdo má tak i ochranné pomůcky. Rukavice, helma, sluchátka a pod. Boty na přezutí dovnitř.
  
Vybavení: Kdo má, vlastní pilu, provozní náplně ve standardu Stihl a Husqvarna budou na místě k dispozici.

Nezapomeňte na dobrou náladu a hudební nástroje s sebou, protože noc je mladá. Nejen prací živ je člověk. (doplnil Kocour:)

Co budeme dělat v praktické části: Kácení a odvětvování tyčí na týpí, dřeva na provoz tábořiště.

 
Program: Na místo možno přijet od cca 18,00. Začátek v pátek v 20,00 teoretická část. Prosím kdo by nestíhal přijet do 20,00 dejte vědět, museli bychom program posouvat. Každopádně je dobré mít probranou teorii, hlavně pak bezpečnost práce dříve než půjdeme do terénu. Sobota přes den praxe, včetně práce s křovinořezem, na základě dotazů ve fóru. So večer pokračování teorie, pokud stihneme, zkoušky, jinak zkoušky Ne dopoledne. Konec do neděle 12,00.
  
Na shledanou se těší Aleš Sedláček - Tokaheya za LLM a Miroslav Mikeš - Kocour za ČTU
 
 
Aleš Sedláček - Tokaheya (as(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Ouško5
Miloš (Lacerta Peta)1
Ywann1
Medvědi z Tussilaga1
Tokaheya1
Čanté Tanka1
celkem:10