Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Nenech se zmanipulovat a vyhraj!

(22.11. 2012 18:39)
Zpráva » Informace
foto
 
Nenech se zmanipulovat a vyhraj!
 
je tříkolová internetová soutěž pro děti (11 – 18 let) zaměřená na finanční gramotnost, najdete ji na www.rozumimefinancim.cz/soutez.
 
Finanční gramotnost si můžeme představit jako soubor znalostí, dovedností a postojů, které nám umožňují orientovat se v každodenní ekonomické realitě. Tuto schopnost oceníme hlavně jako dospělí, ale dozvídat se něco o penězích a hrát o nich hry mohou klidně i děti, a proč ne právě formou soutěže?
 
 
 
Jak soutěž probíhá
 
Od poloviny listopadu běží první ze tří soutěžních kol. Bodované aktivity v soutěži dávají hráčům možnost smysluplně využít čas, který tráví na počítači. Také se cíleně zlepšovat a formou her učit o finanční gramotnosti. Skupinové úkoly naopak podporují spolupráci a aktivní formu trávení volného času.
 
 
 
Jednotlivá soutěžní kola:
  • 15.11. – 15.12.2012
  • 19.12. – 19.1.2013
  • 23.1. – 23.2.2013
K účasti v soutěži je třeba založit si profil na webu, body se potom automaticky přičítají za každou dohranou hru a skóre lze neustále sledovat i v porovnání s ostatními hráči.
 
 
 
Ceny
 
Ti nejlepší v každém kole získají dotykový mobilní telefon, další v pořadí například outdoorové vybavení nebo deskové hry. Ceny jsou připraveny vždy pro 10 soutěžících.
 
 
 
V čem soutěží jednotlivci
 
  • Hraní pexes a dalších flashových her přímo na webu soutěže
  • Hraní hry Nauč se hospodařit, která simuluje práci s rodinným rozpočtem
  • Hraní velké komixové hry Nenech se zmanipulovat, kde se hráči rozhodují v krizových situacích a prožívají příběh společně s hlavními postavami celé hry
 
 
V čem soutěží skupiny
 
Skupinové úkoly mají v soutěži velkou váhu, ale jejich odevzdání není podmínkou pro získání výhry. 3 – 10 členné týmy mohou v každém kole odevzdat Reportáž, Reklamu nebo obojí. Úkol lze ve skupině zpracovat jako video, audio nebo komix. Body za skupinu se připíší každému zapojenému jednotlivci – skupina tudíž nevyhrává.
 
  • V reportáži je třeba zachytit, jak skupina hraje hru cílenou na finanční gramotnost (například ze sbírky her Rozumíme financím I) a shrnout, jaký přínos měla pro její účastníky, co se vlastně naučili.
  • V reklamě (již existující nebo vlastní) je důležité odhalit různé marketingové prvky, které byly použity pro nalákání spotřebitelů.
 
 
 
Za kancelář LLM
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.