Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Tajemství Velkého Vonta - nový kreslený seriál

(1.10. 2012 11:58)
Zpráva » Informace
Zpráva » Zvenčí
fotofotoJaroslav Foglar – Marko Čermák

TAJEMSTVÍ VELKÉHO VONTA

Nový kreslený seriál je konečně tady! Poprvé!
 

Skvělá zpráva potěší všechny ty, kteří víc jak dvacet let netrpělivě vyčkávali na vznik kresleného příběhu od Marko Čermáka podle závěrečného dílu legendární stínadelské trilogie Jaroslava Foglara –  Tajemství Velkého Vonta.

První dva kreslené příběhy (Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří) vyšly v roce 1969 respektive 1970. Podle scénáře Jaroslava Foglara (1. díl) a Jestřábova přítele, výtvarníka Vladimíra Pechara – Pluta (2. díl), který se práce na scénáři ujal na autorovu žádost s ohledem na jeho pracovní vytížení, se s nezaměnitelným rukopisem díla chopil novodobý dvorní kreslíř Rychlých šípů Marko Čermák.V únoru 1969 předal Jaroslav Foglar Marko Čermákovi scénář ke kreslenému příběhu Záhada hlavolamu. 
V únoru 2012 tentýž kreslíř převzal od zkušeného komiksového scénáristy Jiřího Macka – Čiksiky podklady k nakreslení závěrečného dílu Foglarovy stínadelské trilogie.

Po čtyřiceti třech letech se tak tvůrčí kruh uzavřel a končí tak zároveň víc jak dvě desítky let čekání na kreslenou tečku za kultovním trojím příběhem o hlavolamu ježek v kleci prožitým legendárními Rychlými šípy a tajemnými Vonty v bouřlivě temných Stínadlech, jehož úplně první řádky spatřily světlo světa před sedmdesáti dvěma roky. 

Tajemství Velkého Vonta vyjde na podzim roku 2012 v nakladatelství Václav Vávra. Vázaný barevný sešit s rozsahem 48 stran formátu A4 bude mít doporučenou  prodejní  cenu 280,- Kč. Akční cena pro předplatitele je stanovena na 220,- Kč při platbě do 1. 11. 2012. 
 
     Navíc pro ty, kteří si budou chtít doplnit netypické vydání prvního a druhého dílu z roku 1969 respektive 1970 o díl třetí, vyjde i černobílé vydání v historicky stejném formátu.
    Toto sběratelské vydání bude k dispozici v limitovaném nákladu 200 ks (číslované a podepsané M. Čermákem). Akční cena tohoto vydání bude 499,- Kč.
 
 
Vydavatelství Václav Vávra Publikaci si můžete objednat na adrese:
Václav Vávra,  Masarykovo nábřeží 2018/10, Praha 2, 120 00
telefon 603 247 819

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.