Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

křest knihy Henryho Davida Thoreaua - Mainské lesy

(7.6. 2012 13:31)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Zvenčí
V úterý 12.6. 2012 se v literární kavárně Řetězová v Řetězové ulici 10, Praha 1, od 19:00 uskuteční křest knihy Henryho Davida Thoreaua Mainské lesy.
Kmotrem knihy bude Miloslav Nevrlý.
Hudební doprovod: Sylva Antony Čekalová – Panova flétna a další dechové nástroje
pozvánka

Komentáře, diskuze

7.6. 2012 20:25
Tony
Přijde mi škoda v pozvání neuvést, že za knihou stojí práce celé řady woodcrafterů. Přeložil ji Hošna a myslím, že dost dobře. Navíc připsal 20 stran doslovu přibližující osobnost autora knihy. Rovněž vysvětlivky jsou Hošnou zpracovány velmi precizně. Dále na překladu spolupracoval Baskoš (ornitologické konzultace), Okeya (botanické konzultace) a první podnět k překladu knihy dal Willy. Knihu už mám doma a zrovna před chvilkou jsem se do ní začetl a hodnotím ji velmi vysoce a doporučuji její zakoupení.
7.6. 2012 20:39
Tony
Až po přidání výše uvedeného příspěvku jsem si všiml, že Hošna je autor pozvání. Sice dobře zamaskovaný, ale je tam. V tom případě nejde o opomenutí, ale skromnost, která není na místě:)
7.6. 2012 21:24
Hošna
Kdepak skromnost, Tony. Já si naopak nabubřele myslím, že to všichni vědí.:)
Máš pravdu, že Baskoš a Okeya významně přispěli ke kvalitě překladu, zejména Okeyův výkon při vytváření názvů rostlin byl vpravdě heroický. A Willy mě skutečně před pár lety k přeložení Mainských lesů trochu popíchl, za což jsem mu vděčný. Všichni tři se křtu zúčastní a budou z knihy číst.

Kolik je dva krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.