Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
38 (maximum: 100)38 / 100
Seznam účastníků

Brigády na Kosím potoce

(aktualizováno 28.6. 2012)
Zpráva » Fara Kosí potok
28.6.2012, 16:62
Poslední předtáborová brigáda je za námi. Máme snad všechno připravené, myslím tak, jak se nám žádný rok před tím nepovedlo. Díky všem, co se zapojili. Hodně jsme sekali, hrabali, stavěli záchody, kopali, odebírali vodu na rozbor, který dopadl dobře! Jen aby nám pramínek nevyschl, je pořád docela sucho...
 
Zítra začínáme najíždět, tak už se těším, Tokaheya
 
 
18.6.2012, 17:35
Hodně teplý víkend je za námi. Hlavně sobota. Sešla se dělná partička, díky všem. Soustředil jsem se hodně na koordinaci práce, tak pevně doufám, že se nidko ani chvilku nenudil:) Máme hezky naklizenou dolní louku. dohrabali jsme zbytky po strojovém sbírání sena, osekali stromečky srpem a křovinořezem. Máme luxusní přístup ke studánce. Sekali jsme v noci v sadu, to aby včely nevyletěly (což se povedlo). Hrabali přes den v sadu a doufali, že včely nevyletí (to se povedlo jen z části, ale bez následků). Máme krásně lněnou fermeží natřenou a instalovanou lávku na druhý břeh, stejně tak, jako provizorní záchodovou lávku (novinka) pro otrlé. Zlikvidovali jsme všechny bolševníky na našich pozemcích a trochu i vedle. Máme opravený plot na faře, po té co část v zimě uhnila a spadla. Máme připravené další dubové kůly na zpevňování břehu. Záplety z podzimu svou úlohu spliny na jedničku. Máme natřenou Dance Lodge ferměží, tak aby nám ještě dlouho vydržela. Vypleté stromy v sadu, odstraněné oplocenky u dubů, které již zesílily a stojí pevně sami.
 
Instrukce na poslední předtáborovou brigádu:
Začínáme v sobotu v 9:00, parkujeme na spodku horní louky, jídlo vlastní, vaříme v DanceLodge, jedná se o jediné venkovní povolené ohniště. Spíme ve stanech nebo pod širákem, na faře se staví, není tam kde. Náhrada za dopravu 200 Kč na dospělou, odpracující 2 dny.
 
Pokud byste někdo chtěl pomoci s papírováním, znamená to se stavit na Lize pro zálohu a pokladní doklady a pak se zase stavit a vyúčtovat.
 
Dále sháním dobrovolníka, který by si vzal na starost rozbor vody. Znamená to zajít do laboratoře pro lahve, nastudovat postup a v pondělí po ránu je tam odnést. Laboratoř si lze vybrat podle místa bydliště, musí však být akreditovaná a poskytovat krácený rozbor podle vyhlášky č.252/2004 Sb. Cena rozboru za náběr ze dvou míst bude cca 4000 Kč. Peníze lze dopředu vyzvednout v kanceláři nebo přímo na víkendu nebo pak proplatit zpětně, například na táboře. 
 
V Roztokách u Prahy bude v servisu k vyzvednutí bubnová sekačka (vejde se do kufru osobáku) a v trhových Dušníkách u Příbrami, zbrusu nová Kadibudka. Ještě nemám jasno jak budu jednu nebo druhou vyzvedávat, každopádně budu potřebovat v ten pátek odpoledne pomoci s nakládkou a manipulací.
 
Kadibudka se bude muset natřít. Štětky jsou na místě. Zájemce o tuto činnost by koupil barvu, lepenku malířskou na ochranu kování před potřísněním a provedl by dva nátěry za víkend pod střechou stodoly, aby kadibudka nezmokla.
 
Zájemci hlaste se do přihlašovadla, pokud vás oslovila konkrétní nabídka klidně do diskuse pod článkem aby ostatní viděli, že si to berete na starost.
 
10.6.2012, 19:08
Právě jsem se vrátil z luk. Mocný déšť ukončil dnešní činnost. Na louce jsou zbytky po strojovém sbírání a proto se o příštím víkendu užije 5-10 hrabačů a nakladačů. Hrábě jsou k dispozici. Zájemci s sebou rukavice, popřípadě srpy na obsekávání stromečků. Ještě nevím jak se budu dopravovat. Koncem týdne bych napsal zájemcům mail a dohodli bychom se kdo s kým a kdy pojede.
 
Zdravím zájemce o brigády na Kosím potoce. O víkedech se s vámi rád potkám na našich loukách, kde můžeme přiložit ruku k dílu. Hrabat, vozit balíky trávy, zatloukat dubové kůly. Zájemci, napište se do přihlašovadla, dejte do poznámky datum od kdy do kdy byste přijeli, tak, abych mohl připravit vercajk a práci, aby nebyly zbytečné prostoje. Na viděnou
 
Díky, ahoj Tokaheya
 
Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

19.6. 2012 9:57
Awačin
Ahoj, klidně vyřídím rozbor vody. Nechám to udělat na Smíchově ve VZ lab (http://www.vzlab.cz/rozbr20.html). Předpokládám, že to potřebujeme ještě před táborem, takže expres (5 pracovních dnů, což snad znamená pátek). Cena bude 2x1170,- * 30% za expersní zpracování - celkem 3042 Kč.

Jo a nemáte prosím někdo místo v autě z Prahy?

A kdybyste k tomu místu někdo měl i přenosnou ledničku, tak bychom vyhověli všem požadavkům laboratoře na košer odběr .-)
20.6. 2012 0:11
Tokaheya
Ahoj Awačin. Skvělé, že ses toho ujala. Místo v autě mám a rád tě vezmu. ledničku mám také, ale moc neizoluje. Je to spíše k vzteku. Stejně se do ní musí namrazit patrony. To by se dalo domluvit v Michalkách. Pokusím se jí tedy nezapomenout nebo si dáme v pátek sraz u nás doma a ty si na ní vzpomeneš:) Ahoj TK
20.6. 2012 8:30
Lucka
Můžu natřít tu kadibudku. jen potřebuji bědět co přesně za barvu mám koupit. Ideálně přesný název.

Mám dobrou chladící tašku na 2 lahve 0.5 l. Pokud to na vzorky stačí. Vezmu jí.
20.6. 2012 16:34
Eva
Ahoj, chystám se na sobotu k večeři uvařit guláš. Měl by někdo zájem? Zájemci, prosím, napište mi co nejdříve, abych věděla, pro kolik lidí ho mám připravit. Díky. Eva
20.6. 2012 17:53
David
Ahoj , vyzvednul bych sekačku v Roztokách jsem sám v autě rád bych doplnil 2-3 zájemce o svezení.
Gulášek na sobotní večer je prostě sen. David
21.6. 2012 0:38
Tokaheya
Ahoj Davide, zatím není jisté, zda bude již v pátek hotová. pro práci jí nutně nepotřebujeme, dá se použít křovinořez, který máme k dispozici. Co bych ale potřeboval, tak kdybychom jeli společně do Příbrami naložit kadibudku. Pokud bys nesehnal nikoho do auta, tak jedu zatím s Awačin, mohli bychom jet jedním s kadibudkou:) Ahoj TK
21.6. 2012 0:39
Tokaheya
Ještě vezu Klokšu, jsme tedy tři a David by se ještě vešel.TK
21.6. 2012 9:49
David
Ahoj Tokaheyo, beru nabídku -dej vědět kdy kde mám být. D.

Kolik je jedna plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
David1
Keny2Přijedeme s Waštewin a Quidem v pátek v noci. Hodláme tam být do neděle, nocleh ve stanu. Povezeme i naše obydlí, tak jeden půlden ho budu stavět.
Klokša123. - 24. 6.
Awačin123.-24.6.
Aki&Tokhatamani2přijedeme pozdě večer v pátek 15.6., budeme do neděle
Willy2přijedeme na tu druhou brigádu
Kamila123. - 24.6.
Čí-rí1jen na sobotu 16.6.
Logan4přijedeme pozdě večer v pátek 15.6., budeme do neděle
Unčida2
Sacagawea6pojedeme na oba víkendy vždy kolem šesti lidí
Čhantékič´un115.6. od 16 h do 17.6.
Klára - ČW116 - 17.6.(pátek odpoledne,večer/ sobota) vlak nebo auto jeslti se vejdu
Mája a Wakišaka2dorazíme v sobotu ráno (16.-17.6.)
Lucka7Chystáme se na druhý víkend ve složení 3 + 4. Budu ráda když bude nějaká lehčí práce pro školní děti. Ať se taky zapojí do přípravy tábora.
Cibulka a Klára216. - 17.6. vlakem
Karča116.-17. bych dorazila někdy navečer (půl 6.?) a další víkend 22.-24.klidně celý:-)
Snehurrka123.6.-24.6.
celkem:38