Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Dětský den Choltice

(22.5. 2012 10:26)
Zpráva » Pozvánka
plakátDovolujeme si pozvat širokou woodcrafterskou veřejnost na Dětský den do Choltic, který v letošním roce pořádá náš kmen Trilobit
dne 2.6.2012 v Choltickém zámeckém parku.
 

K programu dětského dne:

Oficiální zahájení a začátek velké hry pro děti bude v 11.00 hodin. Hra bude probíhat během celého dne formou jednotlivých stanovišť, kde si děti (případně i rodiče s dětmi) budou moci vyzkoušet různé dovednosti (střelba z luku, rozdělávání ohně bez pomoci sirek, výroba jednoduchého indiánského amuletu, stavba malého týpí, kvízy z přírody, uzlování apod.).

Program bude pokračovat ve 12.00 h - povídáním o indiánech.

Ve 14.00 hod. se staneme součástí velkého hudebního tělesa, jehož rytmus vám odnese smysly do počátků vnímání hudby. Bubnování se ještě uskuteční od 16.30 hod.

V 15.00 hod. shlédneme představení divadelního spolku "Teátr Víti Marčíka" - "Bajaja" (o teátru Víti Marčíka si prosím přečtěte níže).

Finále velké hry proběhne v 17,30 hod a následně budou slavnostně předány ceny vítězům.

Závěr dětského dne bude opět patřit divadlu. V 19,00 hod. - Víťa Marčík se svým divadlem tentokrát zahrají Robinsona (představení pro starší děti ale i pro rodiče).

V zámeckém parku bude postaveno několik týpí s ukázkami stylového vybavení, připravíme i tradiční indiánské pokrmy k ochutnání. K většímu občerstvení bude k dispozici nabídka zámecké restaurace.
 
Rádi Vás všechny na Dětském dnu v Cholticích uvidíme.
 
Za kmen Trilobit Jiří a Radka Zelenkovi

Teátr Víti Marčíka
Založený ve vesničce Drahotěšice (nedaleko Hluboké nad Vltavou). Potulné divadlo několika přátel, které stojí na výrazném charismatu Víti Marčíka – režiséra, scénáristy, herce, hudebníka,… V centru zájmu je nejen tvorba alternativního loutkového divadla, ale využití všech dostupných prostředků, k navázání vztahu a komunikace s divákem. Představení jsou plná typického humoru a moudrosti lidového vypravěče Marčíka. Vedle dnes již klasických pohádek, které získaly mnoho ocenění na divadelních festivalech v České republice i v zahraničí, vznikají také inscenace pro dospělé (Robinson Crusoe, Mystéria Buffa, Setkání v Betlémě,…).
Teátr však nelze zaškatulkovat ani do divadelního žánru, ani do věkových skupin. Jde o „zjev z jižních Čech“ jak ho označila MF Dnes.

Jiří Zelenka - Zelí a Radka Zelenková - Šavonda (kmen(tečka)trilobit(zavináč)gmail(tečka)com)
Liga lesní moudrosti - kmen Trilobit
Okružní 236, 533 61 Choltice
tel.: 602 480 855, 723 943 051
www stránky:  www.kmentrilobit.cz
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.