Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Dokumentární film Nalezeni na ztraceném

(22.5. 2012 10:08)
Zpráva » Zvenčí

Bude tomu téměř rok od nezákonného vykácení 32 hektarů holin v jádrové oblasti Národního parku Šumava, která se jmenuje Na Ztraceném. Necelý rok rovněž trvalo, než se zrodil dokumentární film „Nalezeni na ztraceném“, který zachycuje pohledy vědců i samotných účastníků a účastnic blokády na dění na Šumavě.

Premiéra dokumentu se uskuteční již v pondělí 4. června 2012 od 19 hodin v kině Lucerna (Vodičkova 36, Praha). Vstup na ni je volný, nicméně z organizačních důvodů je třeba se zaregistrovat prostřednictvím formuláře na webu dokumentu - www.nalezeninaztracenem.cz. Tam lze také shlédnout ukázku.

Po projekci bude následovat debata s politiky, vědci, mluvčím šumavské blokády a náměstkem Ministerstva životního prostředí o předkládaném zákoně o Národním parku Šumava. Ten se totiž má dostat do Sněmovny již po 5. červnu – a dost možná i způsobit, že o vizi nerušené přírody na Šumavě definitivně přijdeme.

text: Jana Skalíka


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.