Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Soutěž Brána k druhým

(6.4. 2012 16:40)
Zpráva » Pozvánka
Brána k druhým se otevírá!

      Jste parta, která se neschází jen kvůli zábavě? Jste oddíl, který se dokáže starat i o to, co se děje kolem vás? Nebo kroužek, který umí také pomáhat druhým? A chcete si to nechat jen pro sebe? Dobře. Pak ale nečtěte dál.
    Pokud ovšem chcete dalším ukázat, co všechno se dá vymyslet pro lidi kolem, vlastní obec nebo přírodu, inspirovat ostatní, je tu právě pro vás naše nová soutěž.
 
BRÁNA K DRUHÝM

    To je výzva pro ty oddíly, kroužky, kluby, družiny i pro ty, kteří se scházejí „jen tak“ – a přitom nemyslí jen sami na sebe, ale pomáhají potřebným lidem, starají se o pořádek ve svém okolí, rozdávají svou tvořivostí radost druhým, všímají si přírody a pečují o ni nebo třeba pořádají veřejnou sbírku.

O co konkrétně půjde?
    Pokud jste přesvědčeni, že v období od 1. 7. 2011 do 30. 6. 2012 jste vykonali nebo vykonáte něco veřejně prospěšného – tedy užitečného a dobrého pro ostatní – a budete to schopní důvěryhodně doložit (například fotografiemi, novinovým článkem, vyjádřením představitele školy, místní samosprávy či toho, komu jste pomohli), přihlaste se na adrese http://branakdruhym.nidm.cz, kde se dozvíte další podrobnosti. Přihlásit vás mohou samozřejmě i ti, kterým jste pomohli nebo se o vaší pomoci dozvěděli.
    Vaše činy posoudí na podzim jedenáctičlenná porota složená ze zástupců institucí zabývajících se mimoškolní činností, představitelů veřejnosti i několika známých osobností. Na slavnostním vyhlášení v listopadu 2012 bude pěti nejlepším z vás předán Barevný klíček jako symbol otevřených očí, rukou i srdcí a současně pestrého světa možností, kde se všude dá pomáhat.

Soutěž pro vás vyhlašuje MŠMT a v rámci projektu Klíče pro život ji připravuje Národní institut dětí a mládeže.
Svatava Šimková – Sluníčko a Jiří Zajíc - Edy, NIDM (Svatava(tečka)Simkova(zavináč)nidm(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.