Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

NÁČELNÍK - Ernest Thompson Seton a mizející Západ

(aktualizováno 29.5. 2012)
Zpráva » Informace
Nedávno se na pultech knihkupectví objevila kniha NÁČELNÍK - Ernest Thompson Seton a mizející Západ. Knihu vydalo nakladatelství Václav Vávra. Jde o překlad anglického originálu The Chief - Ernest Thompson Seton and the Changing West autora H. A. Andersona v překladu Martina Kupky – Logana.
Knihu můžete zakoupit i v kanceláři LLM!
 
H.Allen Anderson
NÁČELNÍK
Ernest Thompson Seton a mizející Západ
 
NÁČELNÍK je životním příběhem Ernesta Thompsona Setona (1860–1946) – spisovatele, malíře, vědce a reformátora, který se narodil ve viktoriánské Anglii, ale již v šesti letech emigroval se svou rodinou do Kanady. Historik Allen H. Anderson líčí Setonův život krok za krokem na pozadí dějin dynamicky se rozvíjející Ameriky, kde se pohraničí posouvá stále rychleji dál a dál na západ. Setonův osud se postupně naplňuje v prostředí, jehož kultura, společenské vztahy a příroda jsou dnes již dávnou minulostí. Kniha zobrazuje také Setonovu dramatickou cestu k vědeckému uznání, jeho roli při vzniku hnutí woodcraftu a skautingu, jeho slabost pro původní Američany, roli, kterou sehrál ve formování moderní ochrany přírody, ale odhaluje také jeho sebestřednost, rozpolcenost, vizionářství a útěk z reality. NÁČELNÍK je příběhem jedné z posledních renesančních osobností západní civilizace, jednoho z posledních velkých utopistů, a zároveň je unikátní kronikou mizejícího Západu. Kniha je vázaná, má 296 stran textu a 16 stran fotografických příloh, z nichž většina u nás nebyla publikována.
Knihu lze zakoupit v kanceláři LLM za 320,- Kč.
foto

Komentáře, diskuze

28.5. 2012 23:55
bludný hobo
CHcel bi som vedieť cenu knihy NÁČELNIK . ďakujem .
29.5. 2012 12:23
Kamila
Kniha Náčelník - ETS a mizející západ se prodává v kanceláři LLM za 320,- Kč.

Kolik je tři plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.