Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
24 (maximum: 25)24 / 25
Seznam účastníků

Nejkrásnější sbírka IV. - PÁLAVA

(aktualizováno 2.5. 2011)
Zpráva » Pozvánka
… aby tím, že se rozhodnou všechny popsané kraje projít a poznat a založit si tak nejkrásnější sbírku, kterou jim už nikdo nemůže zcizit - sbírku krajin - si svoji vlast hluboce zamilovali a netoužili po cizích krajích dřív, než poznají vlastní. Že vědoucí niterné poznání vlastní země je mnohem cennější a blaživější, než plané a plytké pasivní potácení se světem po opačné straně zeměkoule.“
M.Nevrlý - Nejkrásnější sbírka
 

Sraz - pátek 6. května 2011 po 20.hodině na "hřišti" u obce Klentnice což je prakticky přímo pod Sirotčím hrádkem.  Místo je to tak exkluzivní, že jej prý před lety využívala i Hitlerjugend :-) Je to asi 5 km za  Mikulovem, na červené turistické značce ( v  mapě najdete rozcestník "Sirotčí hrádek-sedlo")   Loc: 48°50'40.034"N, 16°38'23.011"E

Kdo přijede dříve, může si individuálně vyšlápnout na Svatý kopeček, či  prohlédnout město ( třeba naučnou stezku Židovskou čtvrtí).

Předpokládaný konec: neděle 8.5. mezi 12. a 14. hodinou na místě se slušným dopravním spojením ( Mikulov, Pouzdřany ?).

Co nás čeká?

·       Putování romantickou a neuvěřitelně pestrou krajinou, kde nehluboko pod půdou vinic leží sošky lidí i zvířat vyřezávané do mamutích klů. Projdeme se po bělostném vápencovém bradlu, které „ční nádherně z čisté pláně“, ozdobené zříceninami hradů a barevnými květy
·       Návštěva archeologické expozice „Věk lovců a mamutů“ v Dolních Věstonicích (vstupné 30 Kč) a jeskyní na Turoldu (vstupné 80 Kč, studenti polovic).
·       Exkurze do vinného sklípku (snad i s ochutnávkou ve vší počestnosti:-)
·       Pozorování vodních ptáků na Novomlýnských nádržích (ptačí oblast soustavy Natura) či jiných nedalekých mokřadech (doporučuji dalekohled).

Praktické informace:

Akce je vhodná pro alespoň průměrně zdatné poutníky;  mladší 15 let se mohou zúčastnit pouze v doprovodu plnoleté osoby z vlastního kmene  či rodiny. Maximální počet účastníků je 25 – hlaste se prosím v přihlašovadle. 
ocování venku -  ovšem bez stanu (přístřešek z plachty jen v případě pořádného deště) a možná i bez ohně - za těchto podmínek jsme schopni vyhovět zákazu táboření v CHKO. Celá akce bude mít charakter klasického vandru, tj. vše si poneseme na zádech. 
Stravování si každý řeší sám –   cestou bude jistě i možnost dokoupit zásoby nebo se zastavit  na jídlo v hospodě.

Na setkání pod modrou oblohou se těší
Jiří Lehký - Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

1.5. 2011 22:57
Wičanhpi
Ahoj, pražští účastníci!
Chystáme se vyjíždět vlakem z hlavního nádraží ve 14.39 (v Mikulově budeme dvě minuty před sedmou), sraz v přízemí pod odjezdovými cedulemi ve 14.25, takže kdo má zájem přidat se na hromadnou lístenku, je vítán. Kdo chce jet a tuší, že bude vlak dobíhat, ať se mi ozve, lístek mu koupíme.:-)
6.5. 2011 12:22
Kača
ahoj lidi, skolila mne viróza. Mám koupenou jízdenku s místenkou na dnes, 18.13 z Hlavního nádraží v Praze, na Pendolino společně s Ablákelou, Tukym a Štítou. Nechcete jet někdo místo mne?
Kača 604 415 996, jízdenku má u sebe Tuky

Kolik je devět krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Sněhurka1
Unčida1
Helena Nováčková1
Waštewin1
Zipík1nakonec bez Wasúpiho
Soraya1
Wenona1
Janek1+ Drak
Shoke1
Irí1Tussilago
Awačin1
Wičanhpi1
Pavel Vavra (Tuky)1
Iva Babačová1
Kamila L.1
Křepela3
Ája2
Pavel1
Ablákela a Štíťa2
Yutokečawin1
celkem:24