Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

40 let společenství ohnivců Midewiwinu

(24.2. 2011 9:19)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Zvenčí

Ač se tomu ani nechce věřit, je to skutečně již tak dlouho, co šaman Hiawatha založil  v legendárním  Neskenonu  třístupňové  ohnivectví  a  položil  tak  základy Společenství ohnivců, které si o jedenáct let později začalo říkat MIDEWIWIN.

Dovolujeme  si  vás  u  této  příležitosti  pozvat  na  výroční  prezentaci  současných kmenů  vyznávajících  myšlenky  Midewiwinu,  která  proběhne  16.  dubna  2011 v Zábřehu  na  Moravě,  v  prostorách  DDM  Krasohled,  Školská  9. Program proběhne od 9.00 do 19.00 hodin, jeho součástí budou semináře týkající se historie a tradic  obřadnictví  Midewiwinu,  výstava  fotografií,  výrobků  i  dalších  předmětů ohnivců a kmenů Společenství.

Dále   budou   moci   účastníci   shlédnout   unikátní   expozici   několika   desítek obřadních oděvů ohnivců Midewiwinu a být u křtu Knihy rouch, která představuje výsledek několikaletého úsilí mnoha ohnivců.  Rada Poct Shawnee slavnostně otevře svou ohniveckou Truhlu pokladů a po delším čase budeme mít možnost opět spatřit co  skrývá. V přestávkách  mezi  přednáškami  proběhne divadelní  etuda  na  téma Stoupání na horu (dle E.T. Setona), hry a hříčky na seznámení i protažení. Kromě toho si budou moci zájemci zkusit vyrobit dřevěnou lakrosku na bagataway, ozdobu z korálků a mnoho dalšího…

U  příležitosti  této  akce  budou  také  vydány  brožůrky  a  sborníčky,  které  si  má možnost zakoupit pouze účastník této mimořádné akce, která dosud nemá v historii Midewiwinu  obdoby.  Je  to  vůbec  poprvé,  co  se  Společenství  prezentuje  tímto způsobem lidem, kteří nejsou jeho součástí!

Oslovujeme  touto  cestou  ty,  kterým  není  cizí  Lesní  moudrost  a  myšlenky skautingu,  které  ve  vzájemném  ekumenismu  daly   vzniknout  právě  Midewiwinu  a jeho  tradicím.  Věříme,  že  se  i  dnes  najde  dostatek  z vás,  které  naše  ideje  dokáží oslovit a přinést inspiraci.   
                                                     Šestého dne Měsíce kachních vajec Jedenáctý rok třetího Milénia

Šaman TUWANAKHA, bibaged Midewiwinu


KDY:  v sobotu  16.4.2011,  slavnostní  zahájení  v 9.00  hodin,  konec  přednášek okolo 19.00 h., poté pro zájemce posezení u ohně pod hvězdnou oblohou.
 
KDE: v prostorách DDM Krasohled, Školská 9, Zábřeh – zde proběhne veškerý program přednášek, výstava apod. Večerní oheň proběhne na pozemku skautského střediska Zábřeh, Rudolfov 13a.
 
PRO KOHO: pro vedení oddílu, kmene (tedy nikoliv pro děti a mládež), které zde může najít inspirativní myšlenky.
 
UBYTOVÁNÍ: pokud někdo bude mít zájem přenocovat, je možné to domluvit s vedením místních kmenů (kontakt viz dole).
 
OBČERSTVENÍ: pro zájemce bude během programů k dispozici drobné teplé i studené občerstvení v prostorách DDM (čaj, nealk. nápoje, párky, sušenky apod.). Na oběd je možné zajít do některé z místních restaurací nedaleko DDM.
 
VSTUPNÉ:  dobrovolné.  Na  stejném  místě  bude  umístěn  NÁKUPNÍ  STOLEK, kde bude moci zakoupit brožurky týkající se činnosti kmenů Midewiwinu, korálky atd.
 
KONTAKT:  veškeré  vaše  případné  dotazy  zodpoví  wagamed  HANTEWIN, náčelník  Mazaskazi  Wanča  –  Jana  Kadláčková,  u  které  se  také  můžete  závazně přihlásit  na  akci.  Počet  účastníků  je  omezen  kapacitou  na  100,  proto  prosím reagujte (i ve vlastním zájmu) co nejrychleji na mail: JanaKadlackova@seznam.cz.
Slavomír Václavský - Mičkinikwa (mickinikwa(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.