Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
1212
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech 2011

(28.1. 2011 10:15)
Zpráva » Pozvánka
Mít oči jako rys, sílu jako medvěd a vytrvalost jako vlk… to by si přál nejeden z nás. Více než 20 let vyráží na konci února desítky dobrovolníků do beskydských kopců, aby ve sněhu našli nenápadné známky přítomnosti rysů, vlků či probuzených medvědů. A již pár let se připojují i nadšenci z řad woodcrafterů z celé ČR.  A vy můžete být 25.-27.února 2011 mezi nimi

Místo konání

Základnou nám bude chalupa U Bojka, na kraji Horní Lomné, s výhledem na prales Mionší (Loc:49°31´20.41"N,18°37´51.839"E).  Pokud některá skupina přijede vlastním autem, prosím, aby to uvedli v přihlášce – usnadní to plánování tras.
Místo je relativně dobře dostupné veřejnou dopravou (vlak do Jablunkova-Návsí, bus do H.Lomné, koupaliště). Tato část CHKO Beskydy se může pochlubit velmi zachovanými lesními porosty, kde je výskyt všech tří druhů šelem relativně častý. K tomu lze potkat třeba i teřeva či puštíka bělavého …

Program

Tradiční - v pátek začínáme po 20 hodině, kdy nám o šelmách popovídá někdo z odborníků, rozdělíme si trasy.
V sobotu ráno (po osmé) pak ve dvojicích, trojicích vyrazíme stopovat – předpokládaný návrat do setmění. Večer bude věnován rekonvalescenci, diskuzi o výsledcích, volné zábavě případně filmům o šelmách, Beskydách apod.
V neděli je možno vyrazit v doprovodu strážce CHKO nahlédnout do jinak nepřístupného pralesa Mionší.

Vybavení

za „normálních“ sněhových podmínek jsou nezbytné sněžnice ( doporučuji k nim přibalit i hůlky!),  některé trasy lze absolvovat na běžkách. Dále zápisník, fotoaparát, měřítko (skládací či svinovací metr). Nadšenci si mohou přibalit alespoň kilo či tři sádry, kelímek a flašku s vodou na odlitky. Užitečná bude i mapa Slezské Beskydy,Jablunkovsko  (KČT č. 97) a GPS (pro lepší lokalizaci nálezů).

Stravování z vlastních zdrojů nebo v místních krčmách. Na základně bude k dispozici čaj; v případě zájmu uvaříme na sobotní večer za pár korun společnou krmi (tradiční kyselici či jinou hustou polévku). Účastnický poplatek symbolický -  do 100 Kč ( ubytování, čaj, polévka).

Ubytování

ve vlastním spacáku na posteli ( pouze 10 míst) či matraci na zemi, kdo si vezme vlastní karimatku neudělá chybu . Popis cesty obdrží  přihlášení mejlem. V případě velkých mrazů se doporučuje teplejší spacák :-) Nezapomeňte přezůvky ( opět raději teplejší).
 
POZOR !  V případě, nepříznivých klimatických podmínek nebo nízkého počtu zájemců (méně než 6) se akce nekoná !
 
Přihlašujte se v přihlašovadle nebo mejlem.
 
Na setkání na vlčích stezkách se těší
Jiří Lehký – Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Floppy1
Blecha(Wabash)4auto
Křepela1
Pošík & Magda2
Jelen1
Petr Vilhelm Willy + Zdenka2
Tomaš Lúmel- Toby1
celkem:12