Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
10 (maximum: 50)10 / 50
Seznam účastníků

Kurz práce s přenosným nářadím s motorem 22. - 24.10.2010

(aktualizováno 20.10. 2010)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Fara Kosí potok

Rád bych vás, zájemce pozval na kurz práce s přenosné nářadí s motorem (PNM). Pro lepší pochopení se jedná o kurz, který opravňuje k používání například motorové pily na akcích našich sdružení. Každý kdo pracuje s příslušným nářadím a nečiní tak ve svém soukromí by tento kurz měl mít.

Naším školitelem je místonáčelník České tábornické unie Miroslav Mikeš - Kocour. Kurz se sestává z teoretické, praktické části. V případě úspěšného absolvování je školitelem vystaveno časově omezené oprávnění. Toto oprávnění by napříkad mohl chtít ze zákona vidět hajný když budete žádat o přidělení dřeva k samovýrobě na tábor.

Kurz se uskuteční 22.- 24.10.2010 V Michalových Horách na faře LLM, praktická část bude probíhat v porostu v údolí Kosího potoka. Cena kurzu je 1000,- pro nového absolventa a 300,- opakování. Splatné na místě přímo školiteli. Průkazky pro prodloužení oprávnění s sebou !!!

Stravování:
Společně uvaříme sobotní oběd a večeři v režiji LLM. Pokud máte nějaké specifické starvovací podmínky, prosím, dejte mi vědět. Jinak snídaně a páteční večeři si zajišťuje každý sám.
Na Faře se spí ve vlastních spacácích, místnost se dá vytopit, je tam elektrika, světlo, lavice a stoly, lednička, mraznička, varná konvice, vařič PB. Pitná voda z kohoutku před objektem. Záchod přírodní, suchý nebo na hnojišti v podřepu.
Co na sebe:
Oblečení do lesa, pevné boty, kdo má tak i ochranné pomůcky. Rukavice, helma, sluchátka a pod. Boty na přezutí dovnitř. (Na ponožky to není ještě nemáme finální podlahu).
Vybyvení:
Kdo má, vlastní pilu, provozní náplně ve standardu Husquarna budou na místě k dispozici.
Co budeme dělat v praktické části:
"Údržbu" nelesní zeleně na pozemcích Ligy v údolí Kosího potoka, kácení tenkých stromů v lesním porostu.
Program:
Na místo možno přijet od cca 16,00. Začátek v pátek v 20,00 teoretická část. prosím kdo by nestíhal přijet do 20,00 dejte vědět, museli bychom program posouvat. Každopádně je dobré mít teorii, hlavně pak bezpečnost práce dříve než půjdeme do terénu. Sobota přes den praxe, včetně práce s křovinořezem, na základě dotazů ve fóru. So večer pokračování teorie, pokud stihneme, zkoušky, jinak zkoušky Ne dopoledne. Konec do neděle 12,00.
Doprava:
Využijte nabídek v diskuzním fóru, já pojedu z Prahy, resp. z Horoměřic v cca 14 hod, sraz možný na Zličíně u metra B. Návrat v neděli odpoledne také se mnou možný. V autě budu mít určitě 3 místa. Jinak vlakem do Chodové Plané, pak 6 km pěšky nebo se domluvit na vyzvednutí od někoho, kdo bude na místě. Možno vystupovat i v Plané.

Prosím hlašte se do přihlašovadla. Kdo přijedete autem, uveďte to do poznámky, aby bylo možné zajistit parkování u objektu. Fara se nalézá u kostela v Michalových Horách, nedaleko Chodové Plané. Souřadnice: 49.897582,12.782593.

Na shlednanou se těší Aleš Sedláček - Tokaheya za LLM a Miroslav Mikeš - Kocour za ČTU

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

1.6. 2010 12:45
Wančetan
Můžu se prosím zeptat jak je to osvědčení časově omezeno? Na jak dlouho? A platnost je omezená jen na akce při LLM, nebo je to využitelné i třeba při brigádě, kde by se to mohlo hodit?
4.6. 2010 16:57
Tokaheya
Ahoj Wančetane. Osvědčení je časově omezeno na 2 roky, pak je přezkoušení a platí opět dva roky. Opravňuje tě to k použití nářadí i na jiných akcích ne jen LLM. Měj se hezky Tokaheya
20.7. 2010 22:09
Déšť
Ahoj,zajímalo by mě jaké další nářadí se na kurzu budeme moct naučit používat. Díky
1.9. 2010 14:33
Huthewin
Ahoj, Dešti,
absolvovala jsem tento kurz před 2 roky a ačkoli se osvědčení vztahuje i třeba na křoviňák, probírala se jen práce s motorovou pilou.
Huthewin
7.9. 2010 18:57
adzi
moje mailova adresa neni na seznam.cy, ale samozrejme na seznam.cz
20.9. 2010 13:24
Coral
Hau kola,

moc se omlouvám ale nemohu se ze zdravotních důvodů tento rok tohoto kurzu účastnit. Nenašel jsem zneplatňovací email, proto volím tuto cestu odhlášení. Děkuji za pochopení!
Coral
29.9. 2010 13:19
Holba Petr-Šejmus
Stálé zdraví!
Udělám vše pro to,abych se kurzu zúčstnil.Ještě nevím,jak pojedu,ale rád bych věděl,co si všechno vzít na kurz s sebou,kdy a kde se kurz má zaplatit.
Díky Šejmus
19.10. 2010 13:08
adži
Ahojte, přijedu autem z Plzně a budu mít ještě volný místo, tak kdyby někdo chtěl se svézt, ať se ozve. mail nebo 731078907

Kolik je pět plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Zip1
Holba Petr (Šejmus)1
PUMA1přijedu autem s Uchem a Matem
Káťa Anslová1
Ucho1
Mat1
adzi1
Pepa Bobr1
Bača1
Tokaheya1
celkem:10