Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
1313
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech 2010

(6.2. 2010 14:24)
Zpráva » Pozvánka

Mít oči jako rys, sílu jako medvěd a vytrvalost jako vlk… to by si přál nejeden z nás. Již bezmála 20 let vyráží na konci února desítky dobrovolníků do beskydských kopců, aby ve sněhu našli nenápadné známky přítomnosti našich velkých šelem. A již pár let se připojují i nadšenci z řad woodcrafterů z celé ČR. A vy můžete být 26.-28.února 2010 mezi nimi

Místo konání

Stará chalupa v údolí Hrubá Brodská u Nového Hrozenkova (49°21'42.32"N,18°11'0.71"E) a okolní hory do vzdálenosti asi 25 km. Pokud některá skupina přijede vlastním autem, prosím, aby to uvedli v přihlášce – usnadní to plánování tras.

Program

v pátek začneme po 20 hodině, kdy nás „zaškolí“ odborníci . Popovídáme si o šelmách a jejich mapování, rozdělíme si trasy.

V sobotu ráno (okolo osmé) pak ve dvojicích, trojicích vyrazíme stopovat – předpokládaný návrat do setmění. Večer bude ěnován rekonvalescenci, diskuzi o výsledcích, volné zábavě případně filmům o šelmách, Beskydách apod. V neděli je program volný – možno vyrazit pátrat po stopách na jinou trasu nebo si jen udělat výlet např. na Soláň („odrazový můstek Bohů“), do karlovského muzea apod.

Vybavení

za „normálních“ sněhových podmínek jsou nezbytné sněžnice, některé lokality lze obhlédnout na běžkách ( rouhodně však doporučuji široké turistické či back-country ). Dále zápisník, fotoaparát, měřítko (papírové, skládací či svinovací metr). Nadšenci si mohou přibalit alespoň kilo sádry, kelímek a flašku s vodou na odlitky. Užitečná bude i mapa Javorníky-západ (KČT č. 96) a GPS (pro lepší lokalizaci nálezů).

Stravování z vlastních zdrojů nebo v místních krčmách. Na základně bude k dispozici čaj; v případě zájmu uvaříme na sobotní večer za pár korun společnou krmi (tradiční kyselici či jinou hustou polévku). Účastnický poplatek bude okolo 50 Kč ( ubytování, čaj, polévka).

Ubytování

ve vlastním spacáku na posteli ( pouze 8 míst) či matraci na zemi, kdo si vezme vlastní karimatku neudělá chybu . Popis cesty obdrží přihlášení mejlem. V případě velkých mrazů se doporučuje teplejší spacák :-) nezapomeňte přezůvky ( opět raději teplejší).

Přihlašujte se v přihlašovadle.
 
Na setkání na vlčích stezkách se těší
Jiří Lehký – Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

19.2. 2010 10:53
Janek
Moc rádi bychom s Wičanhpi jeli také, ale máme na stejný termín zamluvenou Filipku :-/

Kolik je šest krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Jana Volhejnová1
Kamila1
Honza Dedek1
Alan a Marie2Auto nemáme, jeli bychom vlakem.
Tomaš Lúmel- Toby1
hathi1
Gulo1
Wičanzi1
Rakša1
Sika1
Minář Albert - Hrom1
čiko1
celkem:13