Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Registr OP v novém kabátě s novým motorem

(5.9. 2009 0:55)
Zpráva » Registr OP

Registr OP dostal na začátku srpna po letech vývoje nový kabát. Po měsíci úspěšného testovacího provozu lze na změnu masivněji upozornit a říci do světa: „Hurá, je tu!“. Vzhledem ale seznam změn nekončí. Spíše začíná. Změnilo se totiž skoro všechno. A tak lze říci, že pod „novou kapotou je i nový motor“.

Chtěl bych tímto článkem ukázat nejdůležitější změny a trochu poodkrýt nějaké ty „šroubky motoru“. Obrázky registru jsou vzaty z mého profilu a tak omluvte, že většina z Vás nebude mít některé položky v menu (konkrétně UROP a vyjma náčelníků, s hospodáři a jejich zástupci, i Správa kmene).

Úvodní stránka

Úvodní stránka nově přestala být jakýmsi skladištěm odkazů na další možnosti. Začala být pracovním nástrojem. A ne ledajakým.

Ukazuje, kolik OP zbývá do dalšího titulu. A na základě toho, jaká OP chybí, nabízí další OP k inspiraci. Nabízená OP si lze uložit nebo naopak dát do „popelnice“, aby už takové OP nikdy nebylo nabízeno.

Ikonka orlího pera, vedle signatury, umožňuje spatřit, pokud to je možné, celé znění OP. (Registr zná znění cca 2/3 OP).

A také slouží hlavní stránka ke komunikaci – ukazuje seznam vzkazů… A přátel (o nich ale povím něco později).

úvodní

Nastavení

Říká se, že obrázek mnohdy řekne víc než celá kniha. Přikládám tedy raději obrázek a jen zmiňuji, že nově lze mít v kontaktech téměř prakticky vše – ICQ, skype, tunu telefonů, facebook…
Moje údaje
A taky si lze změnit vzhled celého registru…
vzhledy

Orlí pera

U OP si lze nově přidávat přílohy. Můžete si tak uložit své poznámky, úvahy, fotografie výrobků. Trochu se zpřehlednil výpis seznamu OP, kdy si lze navolit, jaký typ výpisu bude přednastavený…

seznam OP
O možnosti uložení si OP jsem již psal…
Ke splnění

Kontakty

Kontakty lze nalézt na mnoha místech. Nejen, chceme-li vidět kdo má jaká OP. Co je však důležité – každému nalezenému členu lze poslat vzkaz (to když např. nemá kontakty zveřejněny) a nebo si jej přiřadit mezi přátele (pokud to bude povoleno).

Vyhledávací formulář

Vyhledání kontaktu

Výsledek… Při najetí kurzoru na ikonku „i“, spatříme fotografii nalezené osoby. Registr řadí nalezené členy podle toho, jaká je pravděpodobnost, že vám nalezený může pomoci s plněním OP.

Výskedek

Statistiky

Statistiky nově obsahují nejen grafy, ale i možnost získat informace o svém kmeni. Nebo třeba i započítat již neaktivní členy LLM.
Statistiky
 

Správa kmene

 

Správa kmene doznala dalších vylepšení – možnost označovat členy štítky, psát hromadné e-maily, hromadná změna, export dat…

Správa kmene

A taky lze nyní pře Registr OP měnit informace o kmeni – včetně jeho zaměření a informací, které se v kontaktech na kmeny na stránkách pro veřejnost na woodcraftu.cz objeví.

Správa kmene

Facebook po woodcraftersku

 

Registr má v sobě v rámci novinek novou možnost: přidávat přátele. Stejně jako na facebooku či jiném sociálním webu. Možná si řeknete, k čemu mi to je? No, vynechám-li, že můžete rovnou vidět seznam OP přítele nebo jeho naposledy udělené OP, pak můžete také posílat svým přátelům vzkazy, aniž byste museli hledat jejich kontakt. A možná to nejdůležitější – členové ML se nemusí bát, že používání Registru je, na rozdíl od Facebooku u kterého je dobré se některým činnostem vyvarovat, nebezpečné. Naopak. Náš woodcrafterský facebook je bezpečný už např. tím, že v něm rozhodně není anonymita…

 

Závěrem

 

Změn je opravdu hodně a není nic lepšího, než si je celé ošahat. A pokud máte nějaký ten nápad na zlepšovák, určitě mi neváhejte napsat. Kontakt na mne najdete rozhodně v registru…

Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

5.9. 2009 20:24
Okeya
Wašte!!!
6.9. 2009 9:11
Yučikala
Díky!

Kolik je sedm krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.