Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
46 (maximum: 100)46 / 100
Seznam účastníků

Sněm LLM - aktuální informace a přihlašovadlo

(aktualizováno 25.5. 2009)
Zpráva » Informace

pozvanka na snem 2009

"Jsme částí země
a ona je částí nás.
Vonící květiny jsou naše sestry,
srnci, kůň a velký orel
jsou našimi bratry.
Skalnaté výšiny, úrodné louky,
teplo z těla poníka a člověka -
to všechno patří
do jedné rodiny."

Řeč náčelníka Seattlea k prezidentu Spojených států amerických v roce 1855

Připomínáme, že sněm se uskuteční na Malém Waldenu u Skleného nad Oslavou 29.-31. května 2009 a že jsou zváni členové Velké lóže. Prosíme náčelníky, aby vzali pokud možno co nejvíce členů své VL, mladí i ti ostatní (tedy všichni) se mohou těšit na bohatý program.

Stručný přehled programu:
• V pátek mezi 19 a 21 hodinou si zájemci budou moci vyrobit buben pod taktovkou Waštélaky (poplatek za rám a kůži činí 150 Kč). Pozor, k dispozici bude materiál na 15-20 bubínků, proto prosíme, aby ten, kdo má zájem o výrobu bubínku, to uvedl do poznámky na přihlašovadle.
Program sněmovního víkendu začíná v sobotu v 8:00 ranní písní.
O hodinu později proběhne slavnostní zahájení. Chtěli bychom ho zahájit společným vařením hrstkové polévky z toho, co účastníci přivezou. Nezapomeňte proto prosím vzít hrst surovin. Polévka bude taková, co kdo dodá, stejně jako Velká lóže.
Dopoledne bude věnováno nejrůznějšímu programu, můžete se těšit na lukostřelbu, hod sekerou, koulí, oštěpem (odjedete s několika novými splněnými orlími pery?) a na prastarou tradiční však dávno zapomenutou soutěž, která vás zvedne ze sedadel…. tedy ze sedu…. a možná i něco dalšího. Hlavně si s sebou nezapomeňte pánvičku!
• Samozřejmě proběhne i oblíbená soutěž o nejlepší indiánský a woodcrafterský výrobek a soutěž v rozdělávání ohně tření dřev a křesáním.
• A koho nebaví soutěžit, může si vsadit na vítěze!
• Po obědě zasedne ÚROP a také se uskuteční diskuse nad návrhy vizí LLM. Pokud vás toto téma zajímá, níže najdete stručný nástin tří diskusních skupin.
• Ti, co neradi diskutují, se mohou vyřádit v kolektivních hrách.
• Navečer by měla pro zájemce proběhnout potní chýše.
• Večer pak bude svolán výroční sněm LLM.
• Část výročního sněmu bychom chtěli věnovat diskusi o dalším směřování Velké lóže.
Zakončení programu víkendu proběhne v neděli ráno.
• Nicméně i na neděli jsou pro zájemce připraveny různé vzdělávací aktivity pro dobrovolníky (výuka eskymáků na kajaku…).

Máte-li nějaké návrhy či náměty do programu, chcete-li ostatní něco nového naučit, neváhejte a ozvěte se! Dvě týpí pro návštěvy zajišťuje Wallowa, svůj zájem o spaní v návštěvním týpí uveďte do přihlašovadla, počet míst je omezen!

Nezapomeňte s sebou:
hrst surovin na společnou polévku
misku a lžíci
šerpu nebo roucho
lakrosku či šiniovku
buben nebo rytmický nástroj
výrobek do soutěže
nástroje na rozdělávání ohně
deku a nejlépe i plachtu na potní chýši
zábavný program na sněm vítán

Pro zájemce diskuse nad vizí LLM: Quo vadis, Ligo?
1. Otevřené dveře (jak šířit myšlenku woodcraftu a jak rozšiřovat členskou základnu?)
2. Rychlý posel (jak zlepšit vnitřní fungování organizace?)
3. Jak rozvíjet woodcrafterské společenství?

Poplatek: 50,- Kč/os./celý víkend – zajištění dřeva apod.

Kudy na Malý Walden:

www.mapy.cz/#x=136924864@y=133685760@z=14@mm=ZP@ax=136905728@ay=133680512@at=Mal%C3%BD%20Walden@ad=T%C3%A1bo%C5%99i%C5%A1t%C4%9B%20Wallowy

Program dne organizuje Kamila s Wikkim a ohnivecké společenství, výroční sněm pak ohnivci.

ohnivecke_spolecenstvi


Náčelnictvo se letos rozhodlo zaměřit sněm Ligy na Velkou lóži. Rozhodlo se tak na základě zkušenosti z minulých let – na sněm přijížděly celé kmeny a mnoho dospěláků strávilo většinu dne péčí o své mladší kamarády. Chyběla příležitost, při které by se mohli členové Velké lóže sejít a věnovat se také svým potřebám. Smyslem tohoto rozhodnutí rozhodně nebylo vyřadit Malou lóži z něčeho tak zásadního, jako je výroční sněm Ligy. Hlavním cílem je vytvořit prostor pro setkání, při kterém bude mít Velká lóže co nejvíc času sama na sebe, a v současné době a v současném kalendáriu Ligy k tomu kromě sněmu Ligy není téměř žádná příležitost.

Jak víte, v LLM už několik let neexistuje systematicky vedený program pro Velkou lóži. Liga se vždycky od podobných organizací odlišovala tím, že mohla nabídnout smysluplný program i pro ty, kteří odrostli dětským oddílům. Tento program ale v dnešní době spočívá nejvíc v orlích perech, doplněných občasnými akcemi, které zorganizuje někdo, kdo zmobilizuje síly svoje nebo svého kmene. Je málo míst, kde bychom mohli načerpat inspiraci – ať už pro svůj život nebo pro svůj kmen. Chybí tu fórum, ve kterém by se otevřeně a s širokou skupinou lidí mluvilo o tom, kam Liga směřuje a kam ji vést. Kde by náčelníci kmenů mohli sdílet své zkušenosti s vedením kmene, bavit se o tom, kde je bota tlačí, nebo se pochlubit tím, co nového vymysleli. Přitom Liga je plná osobitých lidí s různorodou zkušeností, kteří jistě mají ostatním co dát.

Přesto tu ale právě teď není nikdo, kdo by dokázal z kapsy vytáhnout výborný program pro Velkou lóži na sněmovní víkend. Jak asi víte, náčelník Velké lóže se stále hledá. Možná se do doby sněmu nebo přímo na něm nějaký objeví, ale v tuto chvíli těžko říct.

Navrhujeme proto pojmout tento sněm jako výzvu – pro nás pro všechny z Velké lóže. Prosím, zamyslete se nad tím, co byste chtěli v průběhu sněmovního víkendu zažít. Co vám samotným chybí, případně co můžete nabídnout ostatním. Pošlete svoje návrhy na program, který můžete uspořádat. Pokud máte třeba jen myšlenku – jakkoli (ne)domyšlená je a jakkoli třeba pochybujete o tom, jak ji uspořádat – nenechávejte si ji pro sebe. Je možné, že se najde parťák, který vás doplní, a společně nápad dotáhnete do uskutečnitelné podoby. Návrhy posílejte nejpozději do 15. dubna na adresu nacelnictvo@woodcraft.cz!

Pro inspiraci, v programu by se mohly objevovat například tyto věci:
• program, ve kterém ostatní něco naučíte – vyrábět, naplánovat, uspořádat,...
• diskuse, ve které s ostatními proberete něco, co trápí vás nebo váš kmen,
• program, díky kterému se lidi navzájem víc poznají, který jim dá záminku pro další hovory nebo spolupráci,
• hru, při které se lidé vyblbnou, zasmějí, něco společně zažijí,
• diskuse o koncepci Velké lóže,
• a cokoli dalšího, co vás napadne.

Program večerního sněmu momentálně plánuje ohnivecké společenství. Pokud máte nějaké podněty pro něj, pošlete je prosím Ablákelovi (ablakela@centrum.cz). Ablákela na sněmu pravděpodobně nebude vzhledem k plánovanému narození miminka, ale program spolu s přáteli připravuje.

PRO TOHO, KDO SE ČTENÍM SPĚCHÁ, JE TU STRUČNĚ PŘEDCHOZÍ TEXT: Náčelnictvo se rozhodlo, že letošní sněm Ligy bude určen jen pro Velkou lóži – jako jediná akce v roce, kde se mohou sejít dospěláci z celé Ligy.
Program víkendu má být zaměřen na potřeby Velké lóže – třeba právě vaše. Ty ovšem v tuto chvíli nikdo nezná, ani se moc neví, co pro jejich uspokojení jsme my všichni schopni udělat. Letošní sněm Ligy je tedy výzvou a zároveň otevřením velké a široké diskuse, jak to změnit.
Řešení záleží na nás – je to naše Liga a bude taková, jakou ji dokážeme udělat. Program sněmovního víkendu bude proto sestávat z toho, co do něj vy/my nabídneme. Zamyslete se, co byste chtěli na sněmu zažít a co byste mohli uspořádat, a návrhy pošlete na e-mail nacelnictvo@woodcraft.cz.


Těšíme se na společný zážitek.

Vaše náčelnictvo

Josef Porsch - Ablákela, Kamila Lunerová (ablakela(zavináč)centrum(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Čingis1
Huronka, Helča2
Pavel1prosim i bubinek, prijedeme co nejdrive podle moznosti D1, tak predem omlouvam mozne zpozdeni zacatku vyrabeni
Marka, Puštík, Nelinka3taky bysme chtěli jeden bubínek
Yuči1
Myšák2Myšák, Blesk (1x bubínek)
Jiří Novák - Hukwim1pojedu z Prahy dopoledne v pátek s Migisim. Máme 2 volná místa. pokud má někdo zájem, vezmu ho sebou.Piš na mail
Trnka1
Chet1od soboty - noční vlaky nejedou:-(
Neznalek1prihlasuji sebe a Karotku (v tomto prihlasovaci okne neslo prepsat pocet prihlasenych z 1 na 2) radi bychom (oba) vyrabeli i bubinky. Diky!
Mokrouš a Tříska2buben si rádi vyrobíme.
Jiří Pacl, Migisi1Wahpeton
Luky 1
Bernard1
Wabash71 týpí
Tokaheya, Dalia2
Hočhóka1bubínek
Mája2rádi bychom se připojili též k výrobě bubnů
Pecka, Hlad2rádi se přidáme k výrobě bubnů :o)
Cibulka2rezervuju si materiál na buben, ale přijedu až v sobotu
Anpao3Tussilago: 3 lidi, 1 šeltr
Ceyanala1
Toby - Tomáš Lumel1bubínek si rád udělám
Olowanteča1
Stopaři - Wallowa5bude nás jedno týpí, nejvíc 10 lidí
celkem:46