Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Členské příspěvky LLM na rok 2009

(10.12. 2008 15:43)
Lhůta pro zaplacení příspěvků na rok 2009 je do 31. 12. 2008.

Členské příspěvky na rok 2009:

dospělí ............................420,-Kč
děti do 15 let…………………240,-Kč
studenti/důchodci………..300,-Kč (výdělečně nečinní – např. na mateřské)
rodina……………………………540,-Kč


penále za pozdní zaplacení příspěvků…….+20,-Kč (tedy po 31.12.2008)

V příspěvku je zahrnuté alespoň jedno číslo časopisu.

Pokud se přihlásí nový člen v průběhu roku, může zaplatit poměrnou část z ročního příspěvku (ale v takovém případě pokud zaplatí tento snížený příspěvek, nemá automaticky nárok na časopis. Ten si pak musí dokoupit, bude-li ho chtít.).

Příspěvky je možné platit:

- převodem na náš účet 157137398/0300 (var. symbol 2009 a do poznámky pro příjemce napište, prosím, od koho je příspěvek)

- složenkou Liga lesní moudrosti, Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47

- hotově v naší kanceláři – Senovážné nám. 24, Praha 1

pro náčelníky či hospodáře - důležité!: pokud budete posílat příspěvky za celý kmen, zaznamenejte, prosím, členy, kteří zaplatí příspěvky na rok 2009, přímo do evidence. Awanyanka – naše „personální“ :-) - vám je zaktivuje, jakmile peníze obdržíme. Pokud tak neučíníte, informace o aktivních členech nebudou aktualizované, vaši členové budou evidováni jako neaktivní, a to může způsobit např., že nebudou zahrnuti do celkového počtu členů na pojištění apod. Máte-li k tomu nějaké dotazy, ozvěte se, prosím.

Děkujeme!

S modrou oblohou

Komentáře, diskuze

10.12. 2008 17:00
příspěvkář
Supr vědět výši příspěvků za 5 minut 12... To by mělo být oznámeno daleko dřív. Ne 20 dnů do termínu.
(uznávám, že se s tím má počítat)
10.12. 2008 21:03
Čiko
Výše příspěvků byly scháleny na VH. Náčelníci s tím byli srozumněni.
11.12. 2008 8:14
příspěvkář
tojo,ale sou tady taky stráže... a chvili trva,než se od načelníka vše rozdistribuuje dal. prostě mi to přijde pozdě, to je cele
11.12. 2008 9:44
exnáčelníkář
Prosím příspěvkáři, pojďme řešit konkrétní problém s konkrétní osobou. Tedy snad, že by bylo lepší se podepsat. Jistě by se pak lépe hledala cesta do budoucna jak informační tok vylepšit. Jasný je limit daný termínem valné hromady. Pokud jsi stráž, je škoda, žes nevyužil/la volbu zástupce stráží na VH. Jinak si myslím, že zveřejnění informace na webu měsíc před koncem roku není nemravný termín. Tokaheya
11.12. 2008 16:13
příspěvkář
no, 20 dní není měsíc (nebo snad ano?).účast na VH nemění nic na tom, že jako člen se dozvídám výši pozdě (v TD zatím nic).Limit daný termínem vh je sice pravda,ale proč je pak vh tak pozdě...

No, nemá smysl vysvětlovat... Mi osobně to je celkem jedno.jen říkám,že by to chtělo dát vědět dřív - toť vše
11.12. 2008 21:54
Stoupa
ja jen jedno s příspěvkama se má počítat nejméně v takové výši jaké jsou letos. Jo a ještě něco kritizovat umí každý ale podepsat se umí málokdo
11.12. 2008 22:47
příspěvkář
nepodepsal sem se, protože se obavam,že by pak akorat mel zbytecne problemy za to,co si myslim.Mozna ze sem srab,ale uz je to hold tak.
Řek sem vyse,ze uznavam,ze se s terminem ma pocitat.Nicmene rikat rodicum, at si pripravi nejakou pribliznou odhadovanou sumu mi prijde divne.

ps: kritizovat kazdy neumi, protoze rict co myslim neni taky kolikrat jednoduchy
11.12. 2008 22:55
Yučikala
Musim přiznat, že vzhledem k tomu, že se setkávám s tím, že se lidé bojí veřejně říci, co si myslí a pak pokoutně jen "nadávají".

Rozumím tomu, že mluvit s "anonymem", může připadat (a mnohdy tomu tak je) lidem divné a "pod důstojnost". Přesto všechno je dobře, když se mohou členové LLM vyjádřit. A bojí-li se, pak i anonymně...
Diskuze sleduju - případné "nemravnosti" mažu, ale snažím se být toleratní a proto nechávám i takovéto příspěvky.

Pravda je, že IMHO se má prostě počítat s tím, že se příspěvky platit budou a to přibližně ve stejné výši. Na druhou stranu, zveřejnění 20 dnů před limitem (a Vánocema, kdy maj všichni všeho nad hlavou a neví, kde jim pomalu stojí), mi nepřijde úplně šťastné...
12.12. 2008 14:39
Čiko
Mně nepříjde důstojná tato diskuze. Članek byl na web umístěn určitě v dobrém duchu v reakci na množící se dotazy o výši příspěvků na ústředí. A tady příspěvkář si rejpne (ani pořádně nevím do koho), pak řekne, že mu to nevadí a pak se ohání tím, že je hrdina.
13.12. 2008 10:27
příspěvkář
Myslím Ciko,zes me nepochopil.Nedelam ze sebe hrdinu.Zverejneni vyse prispevku by snad melo byt povinnosti.stejne jako mou je za to zaplatit.Jen sem si povzdech,ze clanek mel byt zverejnen DRIV.

a taky nemel byt zverejnen az pote,co se mnozi dotazy,jak je to s pripevky.Estli chci po clenech,by platili,tak preci musim rict kolik.A nejlepe co nejdriv.(tesne po valce)

ps: rejpu do toho,kdo zodpovida za informovanost clenum
ps2:a sem opravdu rad,ze sem se nepodepsal...
13.12. 2008 10:36
Čiko
...
13.12. 2008 12:33
Yučikala
Ahoj Čiko,
nechci hodnotit uroveň. Myslím si, že rozumím oboum stranám a myslím si, že je správné se podepsat (i když charakter media jasně říká, že se mohu podepsat a v podstatě vystupovat, jako kdokoli).

Chtěl bych ale reagovat na "Članek byl na web umístěn určitě v dobrém duchu v reakci na množící se dotazy o výši příspěvků na ústředí":
IMHO není rozumné zveřejňovat tak zásadní informace až poté, co se na ně lidi ptají.
Takto se kvalita komunikace "náčelnictvo-členstvo" nezlepšuje (naopak). Pokud si to dobře pamatuju, a možná se mýlím, tak náčelnictvo mělo ve svém programu právě zlepšení komunikace.

Dříve byla IMHO informace tohoto typu zveřeněna nejpozději několik dní po VH (viz archív), včetně zápisu (ten byl zveřejněn ve stejný den, jako tento článek).
13.12. 2008 17:06
Čiko
Ahoj Yuči,
myslím, že tato debata na veřejné úrovni zabřehla do poněkud jiné roviny, než by se měla ubírat.

Dvě věci
- rozhodně tu nemluvím za Náčelnictvo (na to nejsem kompetentní, mluvím za sebe).

- nemyslím si, že tento článek je komunikací Náčelnictvo - Členstvo. A abych se vrátil k předchozím bodům naší diskuze - s výsledky VH (konkrétně schválení výše příspěvků) byli srozumněni náčelníci kmenů..atdatd.
A argument, že "od náčelníků se informace distribuuje dloho" si ani nezaslouží komentář.

V Náčelnictvu není zvolena a ustanovena funkce činovníka pro komunikaci s Členstvem, uvádění zpráv na web není plně v moci Náčelnictva (a je to tak správně:o) ). Jako pozitivní důsledek této diskuze se můžeme zavedením této funkce na Náčelnictvu zabývat.
13.12. 2008 19:48
Yučikala
Ahoj Čiko,
jsem poněkud překvapený. Uvádění zpráv na web je plně v kompetenci náčelnictva. Vždyť každý z náčelnictva smí přidat jakoukoli zprávu, aniž by k tomu bylo třeba schválení zprávy někým jiným... (a jestli to nevíš, pak mne to překvapuje, i když...). Podle čeho soudíš, že to v kompetenci náčelnictva plně není?

S výsledky VH byly srozuměni včas ti, kteří bylo na VH. Byl jsem tam a výši příspěvků si nezaznamenal. Čekal jsem, že tomu bude jako dřív - během několika dnů si ji přečtu na webu. Ke zveřejnění došlo 18 dnů po VH. Ještě štěstí, že sem moh nahlédnotu do archívu :-) webu a zjsitit, kolik to přesně v loni bylo.

Činnovník "pro komunikaci s členstvem" vyloženě není - to je pravda. Takovéto věci by tedy nejspíše měl koordinovat ten, kdo vše zastřešuje (náčelník). Tokaheya, resp. já, to tak dělával...
14.12. 2008 0:15
Čiko
Omlouvám se.
14.12. 2008 15:15
Yučikala
Myslím, že se není za co omlouvat :-) V pohodě :-)

ps: Příspěvkáři, buď osobností a stůj si za tím, cos řekl...
14.12. 2008 16:22
Wančetan
Zajímavá diskuze. Nedá mi to a přidám se. Musím říct, že si taky myslím, že ta informace o placení příspěvků a jejich výši tu mohla být dřív... Na VH jsem nebyl a to je řekněme moje chyba, ale považuju právě tento web za AKTUÁLNÍ zdroj informací. Takže když jsem si po VH vzpoměl, že se budou vybírat příspěvky, tak jsem zde hledal instrukce. No a jelikož jsem je nenašel, tak jsem se musel ptát... V dětském kmeni, kde schůzky jsou jednou týdně považuji za vhodné informovat rodiče (skrz psané propozice přes děti) o takovýchto věcech několik týdnů v předstihu. Kdybych spoléhal na info z těchto stránek, tak bych měl na vybrání příspěvků asi dva týdny. Mně to připadá málo...
14.12. 2008 18:24
Yučikala
Ahoj Wančetane,
tento web byl po většinu času aktuální a bude možná i nadále. V době, kdy jsem byl členem náčelnictva, to nebyl problém (měl jsem nejen přísun k informacím; podklady ke zveřejnění zápisu a prezentací z VH se ke mě dostali též několik týdnů po VH, ale do té doby mohli být ony podklady zveřejněny samotným náčelnictvem i náčelníkem).

V loni na VH Trnka tvrdila, že vše bude fungovat a rozvíjet se dál a to přes to, že jsem jí říkal, že charakter věci to neumožńuje a nebude tomu tak.
Více jsem o tom ostatně psal i ve svém článku "Proč nemám motivaci na woodcraft.cz" na http://www.yucikala.net/index.php?right=blog&id=113&action=show&right2=Pro%E8+nem%E1m+motivaci+na+woodcraft.cz
15.12. 2008 9:04
Eva
Hau kóla,

omlouvám se všem za pozdní zveřejnění tohoto článku na webu.

Stráže dostaly informaci o příspěvcích e-mailem týden po VH, náčelníci (jak přítomni na VH, tak ti, co tam nebyli) pak o něco málo později. Předpokládala jsem, že na web přijde zápis z VH, ve kterém bude tato informace pro všechny ostatní, což se trochu pozdrželo a ještě jednou se za to všem omlouvám.

S modrou oblohou

Eva Beránková


Kolik je pět plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.