Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Prázdniny na moři - Sailing this summer

(18.4. 2008 20:38)

Milí přátelé, již několik let se zabývám plavbou po moři na různých - plachetních lodích. Nyní mi německý partner, který tyto plavby zajišťuje, poslal nabídku od švédských skautů, na plavbu na největší plachetnici světa, na ruském plnoplachetníku Kruzenštěrnu pro omladinu do 25let. Je to v rámci nějakého evropského grantu, tedy zadarmo. Platit by se měla pouze doprava tam a zpět. Posílám zde několik otázek a odpovědí, které jsem na něj vznesl a v příloze nějaké informace k programu (grantu), kterého se to týká. Pokud by jste usoudili že máte někoho v okolí, kdo by mohl mít o plavbu (plavby) zájem (např. lidi z oddílu, LLM, nebo skautů), kontaktujte níže uvedeného pana Karlssona, nebo to můžete zkusit přes českou kancelář, která je uvedena v příloze. A domluvte si potřebné.

 (Preferoval bych, ale asi přímý kontakt, protože tuhle plavbu zajišťují ty švédové.) Pokud by se někdo rozhodl, že ano, prosím jen o sdělení kolik lidí, odkud a kdy by se účastnili. Kontakt dávám schválně na přímo, aby se nic nezdržovalo, neb je nyní třeba reagovat rychle.

Na Vás se obracím proto, že vím že právě Vy máte kontakty na mládež, které by se to mohlo týkat. Já už znám jen samé staříky...

Ahoj

Jindra Ossweh Holínský


1. when it will be
We will leave Sweden on July 30, Board Krutzeschtern in Malöya Aug 2, arrive
Rostok July 8 and then travel back home to Sweden

2. how old these people must be( max.)
Max 25 years

3. how many people we have to find
Matching the Swedish group, approx 15-18.

4. who will pay for the trip, you or we have to apply to EU
We have applied for the swedish group, but the group we are looking for can apply for EU money in their home country in the same program ( see attached)

5. If the group will arrive to Maloya are you able to arrange sleeping in some space for free (scout meeting room, etc.)
We can stay onboard Krutzenschtern .

6. please can you recomend me how to get there the easiest and cheapest way
Best thing is to take bus from Oslo, 11 hours trip.

However, we have applied before Feb 1 which was a deadline from EU for activities In maj-august. And April 1 was also a deadline for activities in june-sept. So I don´t know if it is possible to apply anymore. We hoped to find a group of young people that were already booked on Krutzenschtern for this trip.

Robert P Karlsson robert.p.karlsson@telia.com
Jörgen Larsson joergen_larsson@hotmail.com

programme_guide_en.pdf  (1,3MB)
Jiří Macek - Čiksika

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.