Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
55
Seznam účastníků

Mapování šelem v Beskydech 2008

(aktualizováno 26.2. 2008)

Aktualizace 26.2.:

Přátelé, kamarádi, bratři a sestry
Jarní počasí posledních dnů značně zhoršilo podmínky pro stopování zvěře na zbytcích sněhu v nižších a firnu ve vyšších polohách Beskyd. Předpověď počasí nám také není zrovna nakloněna, tak mi přijde nezodpovědné lákat vás k nám na dálný východ.
Proto akci „Mapování šelem v Beskydech 2008“ odvolávám.
Přihlášeným děkuji za zájem a o uvolněném víkendu doporučuji vyrazit do přírody např. za prvními jarními květy nebo v noci poslouchat soví houkání.


Již bezmála 20 let vyráží na konci února desítky dobrovolníků do beskydských kopců, aby ve sněhu našli nenápadné známky přítomnosti rysů a v posledních letech i vlků. A vy můžete být mezi nimi – tedy pokud máte zájem a dost sil na celodenní trmácení po horách cestou necestou. Stačí dorazit v pátek 29.února 2008 na skautskou základnu na Dolní Bečvě.

Zde nás po osmé hodině večerní zaškolí odborníci ze Správy CHKO Beskydy - povídání o šelmách a jeji ch mapování, rozdělení tras. V sobotu ráno pak ve dvojicích, trojicích vyrazíme stopovat. Za „normálních“ sněhových podmínek jsou nezbytné sněžnice, některé lokality lze obhlédnout na běžkách. Z dalšího vybavení doporučuji zápisník, fotoaparát, měřítko (papírové, kousek pravítka). Nadšenci si vezmou alespoň kilo sádry na odlitky. Užitečná bude i mapa Moravskoslezských Beskyd a GPS ( pro lepší lokalizaci případných nálezů).

Stravování z vlastních zdrojů, nebo v místních krčmách. Na základně bude k dispozici čaj; v případě zájmu v sobotu večer uvaříme společnou krmi (něco lidového valašského).

Pokud některá skupina přijede vlastním autem, prosím aby to to uvedli v přihlášce – usnadní to plánování tras.

Více informací o základně, včetně popisu cesty na ni na http://hladovka.skauting.cz. V případě mrazů se doporučuje teplejší spacák :-), každopádně pak nějaké přezuvky.

Pro ty, kterým z Rožnova nepojede bus na D.Bečvu mohu v pátek večer přijet autem.

Přihlašujte se v přihlašovadle.

Upozornění:

akce je opravdu závislá na počasí – a může být zrušena (hlavně v případě trvalejších srážek ve středu/čtvrtek). Ujistěte se proto ve čtvrtek zda se koná na www.woodcraft.cz, či ve své mejlové schránce.

Na setkání na vlčích stezkách se těší
Jiří Lehký-Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

19.2. 2008 9:11
Hočhóka
V pátek večer se úvodní besedy pravděpodobně zúčastní Ludvík Kunc - není na Moravě lepšího stopaře,malíře a znalce života šelem. Kdo ho viděl kreslit rysa čtyřmi tahy, musel si vzpomenout na Setona.

Kolik je osm plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Willi1
Wanigiska2
okeya2Okeya + Kláraa
celkem:5