Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Grafika pro obálku lakotskeho slovniku

(4.9. 2007 14:18)
Consorcium Lakotského Jazyka (Lakota Language Consortium) hledá grafika/grafičku pro vytvoření obálky připravovaného Nového slovníku lakotského jazyka (New Lakota Language Dictionary).

Publikace bude významným krokem k dokumentaci a revitalizaci jednoho z posledních žijících jazyků domorodé Severní Ameriky. Slovník je vyvrcholením dvacetileté práce a jde o zcela první lexikografické dílo, které jazyk Lakotů prezentuje spolehlivě, v důsledně fonémické ortografii, celistvě a v přehledné podobě. Je pravděpodobné, že na mnoho let se stane standardem. Chceme se ujistit, že význačnost díla bude patrná i z kvality designu na obalu.

Obal bude z lesklého laminovaného papíru těchto rozměrů: výška 26,42 cm, šířka, 19,56 cm; hřbet: 3,1 cm

Jsme otevřeni jak koncepčnímu obrazovému tématu tak typografickému zpracování obalu, i když typografický může být vhodnější. V každém případě můžeme poskytnout ukázky textu ze slovníku, fonty, loga a cokoli dalšího bude potřeba. Nemáme žádné konkrétní barevné preference, ale doufáme, že obal učiní knihu přitažlivou i pro běžné zákazníky knihkupectví. Nejpočetnějšími uživateli budou univerzity, knihovny, školy v indiánských rezervacích, lingvisté a jednotliví zájemci o studium tohoto krásného jazyka.

Pokud máte zájem, zašlete nám cenovou nabídku vašich grafických služeb případně ukázky vašich děl.

Pro představu o sazbě a lakotském textu je přiložen jedna stránka slovníku. Na zadní straně obalu by měl být prostor pro informace o slovníku.
Linguistic Director
Lakota Language Consortium
www.lakhota.org

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.