Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Pomoc Lize a woodcrafterům okolo nás

(27.6. 2007 20:28)

Moc si od tohoto článku neslibuji, ale přeci jen bych rád předal pár nápadů těm, kteří by rádi pomohli nejen LLM. Ale zrealizovali tak i sami sebe... Psát o tom, že dobrovolnosti se meze nekladou je možná trochu zbytečné, ale přeci jen.

Chtěli byste pomoci a nevíte jak?

Pokusím se ukázat pár nápadů

Historie

Ač se to nezdá, tak historie LLM je bohatá a jak jde čas, tak některé zalosti nenávratně mizí.

Mezi nápady, které potřebují pomocnou ruku např. patří vytvoření "Who is who" (kdo je kdo) společně s kmenem Wahpeton, který zahájil práci na Pamětech woodcraftu. Napsat o své ochotě pomoci můžete přímo Alanovi Burovi na e-mail abura@volny.cz

Nebo vymýšlení a realizace různých témat s historickou tématikou.

Přepis článků

Tato výpomoc je nárazová. Přesto však velmi potřebná. Jedná se o přepsání článku/ů do počítače pro BV, TD nebo web. Práce to ale nebývá mnoho.

Překlady z češtiny do aj, nj, es...

Na stránky LLM chodí čím dál více lidí ze zahraničí. Máme jedinečnou možnost získat si i vysoký kredit mimo hranice naší malé kotliny. Jenže k tomu je třeba začít "publikovat" i v jiných jazycích, než česky.

Stačilo by v podstatě překládat to, co je již na webu vydané. Nevadí, že Váš překlad bude obsahovat nejspíš chybičky. Jde o to, aby byl pochopitelný. Lidé na internetu jsou zvyklí, že jazyková úroveň (zvláště u angličtiny), je nízká.

Hry

V LLM rozjíždíme databázi her. Tato databáze má sloužit náčelníkům kmenů i rodů nejen k inspiraci, co dělat na schůzkách s dětmi. Podělte se o své oblíbené hry. Předejte své know-how dalším.

Publikace

Chcete publikovat? Chtěli byste se podělit o své znalosti či znalosti jiných? Napadají vás zajímavá témata ke spracování? Máte možnost publikovat v BV, na webu.

Nechcete se vázat? Nemáte čas?

Mnoho věcí se dá stihnout jen tím, že si lépe zorganizujeme čas, nebo si dáme předsevzetí, že např. každé pondělí jednu hodinu (20 min, 40min...) věnujeme svému okolí.

Liga vyrostla na práci lidí ochotných dobrovolně věnovat jí svůj čas. Najdou se další?

Ozvěte se na e-mail nacelnictvo@woodcraft.cz

Pavel Spálený - Yučikala Wičaša (yucikala(zavináč)gmail(tečka)com)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.