Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Čerstvé informace k brigádě 13.-15.4.2007

(11.4. 2007 13:28)
Zpráva » Fara Kosí potok
Ahoj všem brigádníkům!

Dřevo na samotěžbu máme přiděleno. Měním místo srazu. Pozor! Jelikož budeme těžit nad Michalovými Horami, bude sraz nejpozději v 8,45 na faře v Michalových Horách č.p. 1. (Příjezd možný od pátku večer, nocleh na tábořišti, zahradě nebo pod střechou fary, možnost vaření i na vařiči.)

Orientační bod je kostel, který je hned vedle. Ze silnice Výškov - Boněnov se v obci odbočí doprava ke kostelu asi 30 metrů od silnice ve stráni je fara. V zahradě lze zaparkovat. V 9,00 budeme odcházet do lesa. Kdo přijede později, může se mě pokusit sehnat na mobilu, ale signál není všude takže je to nejisté. Autem se po lesní cestě, kde budeme těžit nedá zajet. Na odpoledne je domluvená V3s, která převeze dřevo na tábořiště. Na místě je k těžbě i tyčovina.

Prosím přijeďte v hojném počtu s dostatkem nářadí. (Motorové pily, sekery na osekávání) Nakoupil jsem 20 litrů benzínu, bude k dispozici jak v mixu s olejem STIHL, tak Husqarna. Do lišt bude k dispozici Bipol nebo jiný ekologicky odbouratelný olej. Nošení nebude tak daleké jako minulý rok, protože V3s má lepší přibližovací schopnost než osobní automobil a předpokládám i zapojení traktoru do tahání větších kmenů. Ideální na nakládku jsou již metrové kusy. Užije se tedy více pil na krácení kulatiny. Wasupi bude na tábořišti vyrábět dřevníčky, do kterých bychom v sobotu večer v ideálním případě dřevo vyskládali aby bylo do začátku tábora pod střechou, tedy velmi slušné kvality. Při dobrém poskládání se na korbu údajně vejde až 10 metrů. 20 metrů by nám mělo bohatě stačit. Nějaké zbytky jsou na místě ještě z loňska. Kdo jedete, přihlašte se do přihlašovadla.

Kamarády těch, kdo nemají přístup na internet prosím o vyřízení nového místa srazu a přihlášení dotyčných. Vědět počet účastníků, je důležité pro lepší koordinaci práce. Pokud váháte jestli vzít i mladší členy kmenů nebo děti, určitě ano. Budeme mít opět sazenice, které budeme dále vysazovat podle lesní asfaltky, což je nenáročná práce, vhodná i pro děti. Příspěvek na dopravu bude řešen na místě po skončení prací.

Těším se na setkání

Přihlásit na brigádu se můžete zde.

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)
tel.: 604286554

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.