Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
2929
Seznam účastníků

Nejkrásnější sbírka I.

(29.3. 2007 23:58)
pták

„… aby tím, že se rozhodnou všechny popsané kraje projít a poznat a založit si tak nejkrásnější sbírku, kterou jim už nikdo nemůže zcizit - sbírku krajin - si svoji vlast hluboce zamilovali a netoužili po cizích krajích dřív, než poznají vlastní. Že vědoucí niterné poznání vlastní země je mnohem cennější a blaživější, než plané a plytké pasivní potácení se světem po opačné straně zeměkoule.“

M.Nevrlý - Nejkrásnější sbírka

Máte-li čas a chuť založit (nebo pokračovat) svou nejkrásnější sbírku, vydejte se s námi na na střední Moravu. Velehorskou výstroj nechte doma - navštívíme kraj medvědích česneků, tažných ptáků a také nejpodivnější krasovou oblast u nás.*

Start

sobota 5.května 2007, 9.30 minut letního SEČ na vlakovém nádraží Litovel-předměstí (trať č. 273. Z Prahy hl.n. IC 583 Jan Perner v 6.07, přestup na osobák v Zábřehu a Července). Předpokládaný konec: úterý 8.5. okolo poledne ve Studénce (trať č.270)

Speciálním (dalo by se říci woodcrafterským) vlakem se přepravíme pod kopec Třesín, dozvíme se co dalo vzniknout jedinečné vnitrozemské deltě řeky Moravy nad Olomoucí, odborník nám ukáže co žije ve smuhách, nasajeme do nozder vůni medvědích česneků a přespíme v hanáckých Benátkách. Další den na lodích poplujeme lužními lesy k Olomouci a snad zvládneme i „bobří“ jezero kde se podobně jako v Nizozemí vybudoval umělý mokřad. Od nížin a vody si odpočineme nedaleko naší nejhlubší propasti, na jejímž dně roste tajemný jelení jazyk a šumí bublinky oxidu uhličitého. Ušetříte si cestu na dalekou Kubu, neboť gejzírové krápníky máme i u nás. Pak nás čeká vlídný kraj moravského Kravařska – opravdový ráj ptáků. Mj. navštívíme záchrannou stanici, kde vyrostli naši první skalní orli.

Pár organizačních poznámek:

Akce je přednostně určena pro členy Velké lóže LLM. Mladší 15 let pouze v doprovodu plnoleté osoby z vlastního kmene (rodiny). Maximální počet účastníků je 30 (kapacita lodí) – při vyšším počtu zájemců rozhoduje pořadí přihlášení.

Účastnický poplatek:

cca 300-500,-Kč (upřesním – záleží zda obdržíme slíbený grant a vyjednám další slevy – v ceně je půjčovné vodáckého materiálu, autobus, vstupné jeskyně + stanice, nocleh).

Nocování

– min.1x v budově (tělocvična) + venku.

Stravování

– individuálně, možnost dokoupení jídla po cestě (příp. večeře v hospodě první večer) – možnosti vaření na ohni omezené.

Výstroj a výzbroj

– mnohé naznačili předchozí řádky – nepotřebujete pohory, spíš sandály na přezutí do lodi (přetahování mělčin/padlých kmenů). Věcí tolik, abyste s nimi na zádech mohli chodit 3 dny - navíc vřele doporučuji dalekohled.

Zájemci se mohou hlásit mejlem na montyho@email.cz nebo SMS-kou na č.721 678 299.

Hlaste prosím jména účastníků (ne počty) + kontakt.

* P.S. omlouvám se těm, kteří se těšili na 3 chráněné krajinné oblasti – budou jen 2 a k tomu jedna národní přírodní rezervace a národní přírodní památka – zato evropského významu. CHKO Beskydy si vzhledem ke své rozloze zaslouží samostatnou akci (Nejkrásnější sbírka II. ?)

Na setkání pod modrou oblohou se těší

Jiří Lehký - Hočhóka (montyho(zavináč)email(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Anpao1Tussilago
Medvěd1Tussilago
Lasík1Tussilago
Kotlík2k.Strážců údolí
Olowan3Drum bun
Kamila1Jezerní lidé
Netopýr4Kruh
Mirka Geletová - Awanyanka2S Lindou jako náhradníci
Martina Palečková - Zip-1Walden
Lukáš Schorný - Wasúpi1Walden
Anna Borská1Walden
Petr Harant - Gu1Walden
Aleš Kunca - Haus1Pod křídly Waldenu:)
Gabriela Srbová - Kangiwianka1Walden
Karolína Majerová - Čahmpachčawin1Walden
Aleš Sedláček - Tokaheya1Walden
Sokol1
Josef Porsch a Jana Porschová2
Martin Macek (Čingis)1
Katka Kroftová1
Pavel Vávra (Tuky)1
celkem:29