Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
4040
Seznam účastníků

Informace k brigádě na Kosím potoce

(23.2. 2007 10:50)
Zpráva » Fara Kosí potok

Zdravím všechny zájemce o brigádu na Kosím potoce v termínu 13.4. - 15.4. 07

Doufám, že počasí umožní přípravu dřeva. Pokud by sněhové podmínky byly opravdu etrémní, budeme muset s brigádou nějak posunovat. Netroufám si tvrdit kam, protože to se mi minulou zimu, kdy byl sníh až do konce dubna značně vymstilo. Další riziko je současný zákaz vstupu do lesa, který je i v oblasti Kosího potoka.

Hlavní náplní bude zajištění dřeva pro letní tábor. Apeluji tedy na všechny, kdo mají zájem se tábora zúčastnit aby přijeli. V pozvánce na tábor se objevily nebo objeví i dvě novinky. Jedna se týká výše táborových poplatků, kde se snažíme motivovat lidi aby jezdili na brigády zvýšením poplatků pro ty, kdo se brigád nezúčastní. Druhá věc se týká proplaácení jízdného na brigády. Podrobněji viz. níže.

Nářadí. Klasika. Sekery na osekávání větví, motorové pily. Ruční pily většinou nenaleznou uplatnění. Nějaká lana na tahání kmenů, pracovní rukavice, pevné nepromokavé boty.

Nocleh, není problém na faře. V případě domluvy předem může najít nocleh ve vytopených místnostech až 30 lidí. Je možno si i postavit týpí nebo stany.

Hlašte se prosím do přihlašovadla. U lidí, které neznám, prosím uvádějte věk, alespoň orientačně abych si mohl udělat představu jak těžké manuální práce je kdo schopen. Kdo má kamaráda, který nemá přístup na internet a ví, že na brigádu pojede, přihlašte ho prosím. Pomůžete tak lepší organizaci brigády.

Dalším dílem bude stavba čtyř dřevníků. V minulosti jsme museli občas topit i vlhkým dřevem, které němělo šanci díky svému uskladnění pořádně vyschnout. To by se mělo změnit. Materiál máme již zajištěný. Stavbyvedoucí je Wasúpi. Předpokládáme, že lidí bude dost a během víkendu zvládme jak zajistit dřevo, tak postavit přístřešky. Úplně ideální by bylo to zvládnout vše během soboty a v neděli by se každý již mohl věnovat své práci, například přidělání nových tyčí na týpí, jejichž zdroj se také budeme snažit zajistit, práci na faře apod.

Parkování. Minule jsme parkovali přímo na spodní louce. To se mi vymstilo při řízení o povolení tábora, kdy tuto situaci využil jeden aktivní občan a neváhal jí při řízení zcela mimo mísu připomenout. Proto prosím parkování, klasika jako na táboře. Pokud by byl druhý břeh extrémně rozbahněný a nedalo by se zajet, nechte auto na silnici u krajnice, tak aby nepřekáželo při manipulaci se dřevem. Neparkujte na protějším břehu na dřevním manipulačním skladu. Parkovat je možno v areálu fary v Michalových Horách. Kdo přijede již v pátek večer, není problém nechat auto tam a ráno se přemístit na louky jedním autem s povolenkou, popřípadě na korbě valníku. (Teplé oblečení s sebou, pro ty kdo někdy jeli v dubnu na valníku nemusím rozebírat.)

Jídlo. Každý si zajišťuje sám. Během dne pauza na oběd.

Začátek práce v sobotu ráno 9,00 v místě, kde asfaltka protíná naše louky. 9,00 je proto aby i ti, kteří vyrazí v sobotu ráno mohli vstávat lidsky. Práce nebude končit za světla s tím prosím počítejte.

Tolik zatím hrubý nárys, jakmile budu mít přesnější informace, budu zveřejňovat aktuality.

Těším se na viděnou

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)
správce pozemků,
604286554

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Péťa - Jestřábi1na sobotu s Májou a Houbou:o)
Hlad2pojedem jen na sobotu
Willy a spol8Slavek, Buck, Zdenka, Jelen, Mertin, Warapa, Beda
Walden ještě jeden kus1Walden
Pinla1Osmaka Opo
Iva Merhautová1
Chuan1partička s Divousem,jedu v pátek asi 17.hod z Phy a mohu vzít 3 kousky :-) tel má Tokaheya
Divous2Divous + Aki
Awačin1Chystáte se někdo spát na tábořišti? Oheň, kytárka, romantika, hvězdičky,...delší spaní.. A už ani nemá mrznout :-)
Itawa a Neto2Jedete někdo v sobotu?
Wicanhpi1zatím jediný čestný zástupce Drum bunu :-)
Pavel Čech139 let
Jestřábi3Waki, Mája, Houba
Wakai+Kamila1
Walden10
Sokoli4Vlastik, Majka, Adam a snad i další
celkem:40